Donald Trump, invitat să efectueze o vizită în Polonia

Donald Trump, invitat să efectueze o vizită în Polonia

Președintele american Donald Trump a fost invitat să efectueze o vizită în Polonia în luna iulie, a declarat consilierul pe politică externă al președintelui polonez Andrzej Duda, Krzysztof Szczerski, care se află în vizită în SUA, unde s-a întâlnit cu generalul Michael Flynn, consilier al liderului de la Casa Albă, relatează vineri thenews.pl.

 

Szczerski i-a transmis o invitație președintelui Donald Trump de a efectua o vizită în Polonia din partea șefului statului polonez Andrzej Duda și a președintei croate Kolinda Grabar-Kitarović.

"Invitația a fost acceptată, iar acum așteptăm răspunsul președintelui Trump privind calendarul său", a declarat Szczerski.

Potrivit acestuia, generalul Michael Flynn i-a spus că "prezența trupelor americane în Polonia va fi un element stabil al relațiilor polonezo-americane" și că "NATO este fundația arhitecturii de securitate pentru SUA".

"Nu există planuri de revizuire a deciziilor de la Summitului NATO din Varșovia, prezența SUA (în Polonia) va fi dezvoltată și mai mult, deoarece, în curând, vor veni noi unități ale NATO, iar acest lucru se va desfășura conform planului", a spus Szczerski.

Una dintre deciziile Summitului NATO de la Varșovia a fost de a întări flancul estic al NATO printr-o prezență militară a Alianței Nord-Atlantice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...