Dosar Casa Vernescu: Notarul care l-a înșelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani închisoare

Dosar Casa Vernescu: Notarul care l-a înșelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani închisoare

Roxana Oprescu, notarul public care l-a înșelat pe Gigi Becali prin eliberarea unui fals certificat moștenitor pentru Casa Vernescu, a fost condamnată miercuri de Curtea de Apel București la 10 ani închisoare, însă decizia nu este definitivă.

În același dosar, judecătorii au dispus încetarea procesului penal față de Aspasia Dumitrescu, bătrâna care i-a vândut cu acte false lui Gigi Becali jumătate din imobilul Casa Vernescu, ca urmare a decesului acesteia.

De asemenea, magistrații au luat act că Gigi Becali a renunțat la pretenții civile față de Roxana Oprescu.

În plus, instanța a desființat două contracte de cesiune și un certificat de moștenitor folosite de Aspasia Dumitrescu.

În anul 2006, Gigi Becali a cumpărat de la Aspasia Dumitrescu (78 de ani), cu suma de 100.000 de euro, jumătate din drepturile de moștenire pentru imobilul "Casa Vernescu", situat pe Calea Victoriei, nr. 133.

Aspasia Dumitrescu i-a prezentat lui Gigi Becali genealogia familiei Vernescu și l-a convins că este unica moștenitoare a primilor moștenitori ai Casei Vernescu, însă actele prezentate au fost falsificate cu ajutorul notarului Roxana Oprescu. Aspasia Dumitrescu a reușit să înșele în același mod și o altă persoană, Steluța Turculeț.

După ce și-a dat seama că a fost înșelat, Gigi Becali a făcut plângere penală împotriva notarului și a bătrânei, solicitând despăgubiri de un milion de euro.

Roxana Oprescu a fost implicată și în alte cazuri de înșelăciune, fiind trimisă în judecată de DIICOT în anul 2012 pentru apartenența la o grupare ce se ocupa cu tranzacții frauduloase cu imobile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”