Dosar Casa Vernescu: Notarul care l-a înșelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani închisoare

Dosar Casa Vernescu: Notarul care l-a înșelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani închisoare

Roxana Oprescu, notarul public care l-a înșelat pe Gigi Becali prin eliberarea unui fals certificat moștenitor pentru Casa Vernescu, a fost condamnată miercuri de Curtea de Apel București la 10 ani închisoare, însă decizia nu este definitivă.

În același dosar, judecătorii au dispus încetarea procesului penal față de Aspasia Dumitrescu, bătrâna care i-a vândut cu acte false lui Gigi Becali jumătate din imobilul Casa Vernescu, ca urmare a decesului acesteia.

De asemenea, magistrații au luat act că Gigi Becali a renunțat la pretenții civile față de Roxana Oprescu.

În plus, instanța a desființat două contracte de cesiune și un certificat de moștenitor folosite de Aspasia Dumitrescu.

În anul 2006, Gigi Becali a cumpărat de la Aspasia Dumitrescu (78 de ani), cu suma de 100.000 de euro, jumătate din drepturile de moștenire pentru imobilul "Casa Vernescu", situat pe Calea Victoriei, nr. 133.

Aspasia Dumitrescu i-a prezentat lui Gigi Becali genealogia familiei Vernescu și l-a convins că este unica moștenitoare a primilor moștenitori ai Casei Vernescu, însă actele prezentate au fost falsificate cu ajutorul notarului Roxana Oprescu. Aspasia Dumitrescu a reușit să înșele în același mod și o altă persoană, Steluța Turculeț.

După ce și-a dat seama că a fost înșelat, Gigi Becali a făcut plângere penală împotriva notarului și a bătrânei, solicitând despăgubiri de un milion de euro.

Roxana Oprescu a fost implicată și în alte cazuri de înșelăciune, fiind trimisă în judecată de DIICOT în anul 2012 pentru apartenența la o grupare ce se ocupa cu tranzacții frauduloase cu imobile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

3 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”