Dosar Casa Vernescu: Notarul care l-a înșelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani închisoare

Dosar Casa Vernescu: Notarul care l-a înșelat pe Gigi Becali, condamnat la 10 ani închisoare

Roxana Oprescu, notarul public care l-a înșelat pe Gigi Becali prin eliberarea unui fals certificat moștenitor pentru Casa Vernescu, a fost condamnată miercuri de Curtea de Apel București la 10 ani închisoare, însă decizia nu este definitivă.

În același dosar, judecătorii au dispus încetarea procesului penal față de Aspasia Dumitrescu, bătrâna care i-a vândut cu acte false lui Gigi Becali jumătate din imobilul Casa Vernescu, ca urmare a decesului acesteia.

De asemenea, magistrații au luat act că Gigi Becali a renunțat la pretenții civile față de Roxana Oprescu.

În plus, instanța a desființat două contracte de cesiune și un certificat de moștenitor folosite de Aspasia Dumitrescu.

În anul 2006, Gigi Becali a cumpărat de la Aspasia Dumitrescu (78 de ani), cu suma de 100.000 de euro, jumătate din drepturile de moștenire pentru imobilul "Casa Vernescu", situat pe Calea Victoriei, nr. 133.

Aspasia Dumitrescu i-a prezentat lui Gigi Becali genealogia familiei Vernescu și l-a convins că este unica moștenitoare a primilor moștenitori ai Casei Vernescu, însă actele prezentate au fost falsificate cu ajutorul notarului Roxana Oprescu. Aspasia Dumitrescu a reușit să înșele în același mod și o altă persoană, Steluța Turculeț.

După ce și-a dat seama că a fost înșelat, Gigi Becali a făcut plângere penală împotriva notarului și a bătrânei, solicitând despăgubiri de un milion de euro.

Roxana Oprescu a fost implicată și în alte cazuri de înșelăciune, fiind trimisă în judecată de DIICOT în anul 2012 pentru apartenența la o grupare ce se ocupa cu tranzacții frauduloase cu imobile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...