Dragnea, despre prezenţa lui Toader la CExN: Să ne spună care e calea de urmat în această situaţie inedită

Dragnea, despre prezenţa lui Toader la CExN: Să ne spună care e calea de urmat în această situaţie inedită

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că l-a rugat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să vină la Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru a spune care este calea de urmat în cazul refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a accepta numirea a doi miniştri.

"L-am rugat să vină ca să ne lumineze, să ne spună care e calea de urmat în această situaţie inedită", a spus Dragnea înainte de începerea şedinţei CExN, întrebat de ce a venit Tudorel Toader la şedinţa partidului.

Întrebat dacă PSD va reclama un conflict constituţional, Dragnea a precizat că "de aia avem ministru al Justiţiei foarte bun".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

"Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor", a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu - vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a lui Lucian Şova - ministru al Transporturilor.

Comitetul Executiv Naţional al PSD îi validase luni seara pe Ilan Laufer pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi pe Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale