Dragnea: Sper ca MAI și Parchetul să stabilească cine a gândit, organizat și plătit violențele din Piața Victoriei

Dragnea: Sper ca MAI și Parchetul să stabilească cine a gândit, organizat și plătit violențele din Piața Victoriei

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat speranța joi ca Ministerul de Interne și Parchetul să reușească să afle "cine a gândit, cine a organizat și cine a plătit" violențele de miercuri seara din Piața Victoriei, făcând apel la cetățenii onești care au protestat pașnic să se delimiteze de grupurile care au vrut ca manifestațiile să degenereze.

"Și eu dacă aș fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea și deciziile CCR, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul, aș fi ieșit în stradă, revoltat. O asemenea mașinărie de dezinformare eu am mai văzut la Revoluție și după Revoluție și au mai fost situații când în România s-a folosit acest sistem profesionist de dezinformare", a afirmat Liviu Dragnea, joi, într-o conferință de presă, la finalul Comitetului Executiv Național al PSD.

El și-a manifestat în numele PSD "tot respectul" pentru cetățenii care protestează în aceste zile în București și mai multe orașe din țară.

"Este dreptul la opinie care este constituțional și este sfânt, respectăm opinia fiecăruia, are dreptul să și-o exprime, indiferent că e vorba de un om, de 1.000, de 10 mii, sau 50 de mii — 60 de mii de oameni, nu contează. Este un drept câștigat la Revoluție care trebuie respectat și pe care noi îl respectăm. În același timp, este important ca aceste opinii să se exprime fără violență, pentru că situația de azi-noapte, din Piața Victoriei, nu cred că este situația pe care și-au dorit-o cei care au ieșit din dorința de a-și exprima un punct de vedere, de a protesta, de a-și exprima opiniile. Și rugămintea noastră, foarte fermă, către acești oameni cinstiți și de bună-credință este să se delimiteze de aceste grupări care au vrut să confiște acest protest sau care au vrut să facă să degenereze în violențe acest protest. Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru ca azi-noapte să se ajungă la violențe și stricăciuni foarte, foarte mari. Eu sper ca Ministerul de Interne și Parchetul să reușească să afle cine a gândit, cine a organizat și cine a plătit acțiunile violente de azi-noapte", a spus Dragnea.

Liderul PSD a felicitat conducerea MAI și pe cei care i-au coordonat pe jandarmi în teren pentru "modul exemplar" în care au acționat.

"Am înțeles că astăzi au fost certați de președintele României, care, în opinia noastră, este autorul moral al violențelor de azi-noapte. Poate au fost certați ca să fie intimidați, îi încurajăm să-și exercite atribuțiunile legale de serviciu în așa fel încât să se prevină acte de violență extremă", a completat Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...