DSVSA Covasna: Alerta privind ouăle cu Salmonella nu se confirmă, acestea vor fi repuse în vânzare

DSVSA Covasna: Alerta privind ouăle cu Salmonella nu se confirmă, acestea vor fi repuse în vânzare

Alerta privind ouăle infectate cu Salmonella nu se confirmă, iar acestea vor fi repuse începând de marți în vânzare, informează conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna (DSVSA), într-un comunicat de presă.

Potrivit directorului instituției, dr. Siko Barabasi Sandor, în urma notificării și alertei primite prin Sistemul Rapid de Alertă Națională, DSVSA Covasna a retras din comerț peste 10.000 de ouă importate din Polonia , dar, ulterior, analizele au arătat că alerta privind Salmonella nu se confirmă.

'Conform principiului precauției, în data de 24 octombrie a.c. DSVSA Covasna a luat decizia de retragere de la comercializare a ouălor suspecte a fi infectate. Suplimentar firma implicată, conform procedurii interne, a luat decizia voluntară de retragere de pe piață a ouălor cu origine Polonia. Analizele de laborator efectuate și comunicate în seara zilei de 24 octombrie 2016 atât în ce privește conținutul ouălor, cât și coaja acestora a relevat absența bacteriei Salmonella. Astfel, inspectorii DSVSA Covasna vor ridica în data de 25 octombrie 2016 măsura de sechestru-reținere oficială, ouăle fiind dirijate la comercializare', se arată în comunicatul de presă.

Potrivit conducerii DSVSA, aproape jumătate din lotul de ouă importat din Polonia care au intrat pe piața covăsneană au fost comercializate înainte de apariția alertei și retragerii acestora.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a declarat, pentru AGERPRES, că în ultima săptămână nu s-au semnalat cazuri de toxinfecții cu Salmonella, în spital fiind un singur pacient cu acest diagnostic, internat în urmă cu două săptămâni, prin urmare se presupune că aceste cazuri nu au legătură între ele.

AGERPRES / (AS, A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale