E oficial! Dragnea, sfidător, mai sparge o dată coeziunea UE! România îşi trimite însărcinatul cu afaceri la recepţia organizată de Israel cu ocazia mutării ambasadei SUA la Ierusalim

E oficial! Dragnea, sfidător, mai sparge o dată coeziunea UE! România îşi trimite însărcinatul cu afaceri la recepţia organizată de Israel cu ocazia mutării ambasadei SUA la Ierusalim

România îl va trimite la gala organizată de Israel cu ocazia mutării ambasadei SUA la Ierusalim pe însărcinatul cu afaceri Ovidiu Ierulescu, au declarat pentru  G4Media.ro surse politice. România, Austria, Ungaria şi Cehia sunt singurele 4 ţări din cele 28 de state membre UE care vor fi reprezentate la gala organizată duminică seară de Ministerul israelian de Externe, potrivit ziarului Haaretz.

UPDATE/Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe din Israel a confirmat pentru Ziare.com prezenta la inaugurarea ambasadei SUA in Ierusalim a lui Ovidiu Ierulescu, insarcinatul cu afaceri al ambasadei Romaniei in Israel.

România nu are în acest moment ambasador în Israel, acesta fiind motivul pentru care va fi reprezentată de însărcinatul cu afaceri.

Toate celelalte 24 de state membre UE au refuzat să fie reprezentate oficial la ceremonie.

Este al doilea gest diplomatic din ultimele zile prin care România sparge coeziunea politică a Uniunii Europene în ceea ce priveşte dosarul mutării ambasadei SUA din Tel Aviv la Ierusalim. Vineri, România a ablocat, împreună cu Ungaria şi Cehia, o declaraţie politică iniţiată de Franţa prin care UE urma să reitereze poziţia sa iniţială de a refuza mutarea ambasadelor statelor membre la Ierusalim până când Israelul şi Palestina nu ajung la un acord privind statutul oraşului.

La Ierusalim are loc un al doilea eveniment, şi anume ceremonia propriu-zisă de mutare a ambasadei SUA. Această ceremonie este organizată de SUA, şi nu de Israel, ambasada americană fiind cea care a trimis invitaţii. Haaretz scrie că la această ceremonie nu au fost invitaţi reprezentaţi străini de către Israel. Nu e clar dacă SUA au invitat oficiali din state aliate.

Cele două decizii ale României contrare poziţiei majorităţii statelor membre UE vin la două săptămâni după ce premierul Viorica Dăncilă şi şeful său de partid, Liviu Dragnea, au făcut o vizită în Israel, unde au discutat cu premierul Benjamin Netanyahu şi preşedintele Israelului despre intenţia de a muta şi ambasada României la Ierusalim.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro