EDITORIAL Rareș Bogdan „Scopul opoziției este demantelarea a tot ceea ce reprezintă Dragnea: un ceaușism văruit, o oligarhie protejată până în pânzele albe, după model rusesc”

EDITORIAL Rareș Bogdan „Scopul opoziției este demantelarea a tot ceea ce reprezintă Dragnea: un ceaușism văruit, o oligarhie protejată până în pânzele albe, după model rusesc”

EDITORIAL Rareș Bogdan publicat de  Reporter Global .  „Scopul opoziției nu este demolarea lui Dragnea, ci demantelarea a tot ceea ce reprezintă el: un ceaușism văruit, o oligarhie protejată până în pânzele albe, după model rusesc”

Pentru a-i menține unitatea de monolit cu alură sovietică, valurile „reformatoare” din PSD au reușit performanța să reteze stomacul acestui partid, să-l lase fără posibilitatea de a arunca afară tot ce cade greu. Din cauză că țin înăuntru un mort, socialiștii din România riscă nu doar să piardă primul loc la alegerile europarlamentare, dar să rămână și fără al doilea. Dacă nu realizează că România este atacată din interior de o grupare infracțională organizată al cărei scop este nu bunăstarea generală, ci binele de clan, poporul PSD se va trezi fără nicio șansă de a mai ajunge la putere în următorii 20 de ani. Iar noi, cei care ne vom bucura de arhitectura astrală generoasă, vom avea o întrebare: a meritat?

Arma atomică a lui Dragnea

Fără îndoială, opoziția este avantajată de prezența în fruntea PSD a lui Liviu Dragnea și de posibilitatea reală ca acesta să candideze la alegerile prezidențiale. Proasta guvernare, minciunile din 2016 care au explodat în fața propriului electorat, averea enormă, afacerile Tel Drum, Belina, cedarea gazelor, atitudinea de vătaf analfabet a lui Dragnea sunt tot ce-și putea dori dreapta românească. Dacă ar avea un dram de conștiință orientată spre binele partidului, președintele PSD s-ar retrage de la conducere și i-ar asigura un scor excelent la alegerile europarlamentare. Ar avea încă două beneficii. În primul rând, ar pune opoziția în poziția de a-și reconfigura mare parte din mesaj, căci eșecul guvernării este pus acum în cârca lui Dragnea fără nicio dificultate – brațul de fier cu care a decis singur pentru țară și partid cântărește mult. În al doilea rând, realizarea unității dreptei ar deveni mai sinuoasă! Nu înseamnă că nu se va mai realiza, dar o perioadă ar exista discuții care ar întârzia edificiul.

Să ne înțelegem, scopul opoziției nu este demolarea lui Dragnea, ci demantelarea a tot ceea ce reprezintă el: un ceaușism văruit, o oligarhie protejată până în pânzele albe, după model rusesc, precum și un risc fără precedent pentru securitatea țării. Spre deosebire de Ceaușescu, al cărui nas în politica externă l-a reinventat după ce a refuzat să participe la invadarea Cehoslovaciei, și nu i-au fost trântite ușile în nas, dimpotrivă, Dragnea n-are în exterior niciun aliat. În ciuda momelii puse cu contracte de stat generoase, străinii nu-și doresc să stea la masă cu mafioți, indiferent de beneficiile financiare.
După 30 de ani, țara se află din nou în fața unei opțiuni care-i poate fi fatală, iar acesta este rulmentul care angrenează toate demersurile opoziției. România este atacată din interior de un grup care privește spre Moscova, dar tot în interior se află și ambulanța. Indiferent de parteneriatul nostru cu SUA și apartenența la Uniunea Europeană, nu va veni nimeni să ne salveze de noi înșine. Și, categoric, nici să scoată PSD din mâinile unui condamnat penal. Dacă aceasta este opțiunea poporului pesedist, riscă totul. Și ironic, cheia e la Dragnea.

 
Argumentele ideii că PSD poate cădea pe locul 3

Dacă mâine face anunțul retragerii, Dragnea reușește să scoată la urne nehotărâții de stânga. Dacă nu îl face, are toate șansele să reușească asta Pro România. Faptul că organizațiile județene nu se bulucesc către biroul unde se înregistrează demisii arată însă că puterea de convingere a liderului Dragnea este mare – varianta optimistă, naivă. Cealaltă variantă, realistă, ne spune că a activat un baubau cu care și-a paralizat baronii: secția specială de anchetă de la Ministerul Public. Scoasă de sub autoritatea procurorului general, pusă la dispoziția guvernului, această SS reprezintă levierul cu care Dragnea le dă peste degete baronilor, pe care-i poate convinge că le cunoaște toată biografia. Caz închis.

Numai că alegerile scot opoziția la bătaie. Iar dacă PSD a pierdut din 2016 peste 20 de procente fără ca dreapta formată din PNL, USR, PMP și acum PLUS, precum și Pro România, alternativa de stânga, să atace la baionetă, este ușor de realizat ce se va petrece în campanie, cu ce consecințe. Toți românii care gândesc vor realiza că au mâncat kilograme de gogoși cu un unic rezultat: și-au umplut burta cu aer și au rămas flămânzi.
Perspectiva de a flămânzi și mai tare va atinge însă un segment de public care n-a participat niciodată la vot. Ați văzut filmul „Brexit”? Îl recomand cu căldură. Între 1 și 1,8 milioane de români sunt în punctul recuperării, deoarece le-a ajuns cuțitul la os. Ce le trebuie lor? Doar un mesaj simplu. Acesta există și va fi purtat de o galerie de oameni care au ce arăta în spate. De-o parte, liberalii, care pot demonstra cu fapte că banii europeni, refuzați de Dragnea, au făcut minuni în Cluj, Alba, Oradea și Arad – ca să enumăr doar câteva – și în același timp, absența lor a scufundat Teleormanul, Giurgiu, Călărași în negura istoriei. De cealaltă parte, USR și PLUS se adresează unui public inteligent, dar talibanizat în urma compromisurilor politice. Aici am o tușă: acest public să nu uite că în Germania, de pildă, când este vorba despre interesul național, nu există stânga sau dreapta. Desigur, maturitatea clasei politice din Germania are altă ținută, dar coalițiile de guvernare de la Berlin trebuie să ne pună pe gânduri.
Cu capul în traistă, PSD se îndreaptă semeț către locul 3 și riscă inclusiv să nu se califice în finala prezidențială. În varianta că va exista una. Iar după ce va pierde cu aplomb 3 ture de alegeri, se va întreba unde a greșit. La bani!

Miza blocării fondurilor europene destinate creșterii nivelului civilizației acestui popor a fost enormă: ținerea electoratului în înapoiere, în stadiul de copil cretin căruia-i dai o acadea și-ți pupă mâna. Acolo, însă, este și pericolul pentru PSD. Oamenii din județele sărace vor fi invitați să viziteze Clujul, Alba Iulia, Oradea și Aradul și vor avea impresia că sunt în America. Giurgiul, Teleormanul și Călărașiul aveau aceeași șansă, dar le-a fost refuzată de ciuma roșie. De aici va veni ruina PSD. Dar și a multor români, pentru hora de 10 milioane de după.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?