Emisiune filatelică dedicată lui Neagu Djuvara

Emisiune filatelică dedicată lui Neagu Djuvara

Romfilatelia anunță realizarea unui întreg poștal cu timbru marcă fixă dedicat istoricului Neagu Djuvara la împlinirea a 100 de ani, urându-i, totodată, "La mulți ani și multă sănătate!".

"Romfilatelia va realiza un întreg poștal cu timbru marcă fixă, în semn de respect și prețuire față de profesorul, aristocratul și mai ales pentru omul Neagu Djuvara", se precizează într-un comunicat transmis joi AGERPERES, menționându-se că directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu, i-a făcut o vizită îndrăgitului istoric miercuri.

Potrivit sursei citate, un 'sceptic bine temperat', cum se auto-definește, Neagu Djuvara "a primit ca pe o surpriză plăcută vestea acestui proiect de suflet al Romfilatelia care continuă să pună la dispoziția publicului întreguri poștale ce ilustrează imagini și nume îndrăgite și apreciate de români".

"Naturalețea și vivacitatea dialogului, memoria impecabilă cu care evocă momente din istoria familiei sau istoria neamului sunt dovezi că longevitatea domniei sale își are secretul în frumusețea spiritului său", se arată în comunicat.

"Activitatea de istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier" a lui Neagu Djuvara, "dăruirea cu care s-a implicat de-a lungul deceniilor în domeniul cultural, dar și în cel diplomatic îi înscriu biografia în seria personalităților de primă de marcă ale României", adaugă sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale