Erdogan îl numește pe Putin "dragul meu prieten" după întrevederea pentru resuscitarea relațiilor ruso-turce

Erdogan îl numește pe Putin "dragul meu prieten" după întrevederea pentru resuscitarea relațiilor ruso-turce

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin "dragul meu prieten" într-o conferință de presă, la Sankt-Petersbug, după prima lor întâlnire în urma deteriorării grave a relațiilor lor după doborârea unui avion de luptă rus de către armata turcă anul trecut, relatează DPA.

* VIDEO UPDATE Putin subliniază dorința de "restabilire a dialogului" între Rusia și Turcia

"Dragul meu prieten dl președinte și eu avem o poziție comună, ceea ce demonstrează că avem voința de a arăta restului lumii că vom acționa ca niște țări prietene", a spus Erdogan.

"Relația turco-rusă va continua să se amelioreze și credem că este mult mai puternică decât era", a adăugat Erdogan.

El a mai precizat că el și Vladimir Putin sunt de acord că restabilirea legăturilor solide care existau anterior este o prioritate.

Șeful statului turc, aflat la prima vizită peste hotare după tentativa de lovitură de stat de luna trecută, a spus că gazoductul Turkish Stream, un proiect turco-rus, va fi construit cât de curând posibil, cu scopul de a fi extins în Europa.

Erdogan a mai precizat că Turcia și Rusia își reintroduc obiectivul de a atinge anual 100 de miliarde de dolari în schimburi comerciale.

Nu în ultimul rând, președintele turc a spus că discuțiile privind reluarea curselor charter din Rusia în Turcia vor fi accelerate, potrivit Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu