Explodează CĂCATUL cu Ghiță? Procurorul DNA Lucian Onea, acuzații fără precedent! Amănunte-ȘOC despre legătura dintre Toader și procuroarea care-l anchetează pe Onea!

Explodează CĂCATUL cu Ghiță? Procurorul DNA Lucian Onea, acuzații fără precedent! Amănunte-ȘOC despre legătura dintre Toader și procuroarea care-l anchetează pe Onea!

Explodează căcatul? Procurorul DNA Lucian Onea o acuză pe anchetatoarea lui că-l investighează astfel încât să îl favorizeze pe Sebastian Ghiță. Serbia a refuzat să îl extrădeze după ce procuroarea a început ancheta. Amănunte-șoc despre legătura dintre procuroare și T.Toader!

Fostul șef al DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea – inculpat pentru fabricare de probe, cercetare abuzivă și represiune nedreaptă și plasat sub control judiciar cu interdicția de a profesa – o acuză pe procuroarea Elena Iordache de la Parchetul General (PG) că face ancheta împotriva lui, astfel încât să ajute situației juridice din Serbia a fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, se arată în cererea de recuzare formulată de Onea împotriva procuroarei Iordache, intrată în posesia  G4Media.ro .

Procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu l-au investigat  pe Sebastian Ghiță în mai multe dosare  de corupție. Cei doi procurori sunt acuzați acum de fabricare de probe împotriva lui Ghiță, exact în dosarul în care a fost emis mandat de arestare pe numele fostului deputat și care vizează cererea de extrădare a acestuia din Serbia. Potrivit PG, Onea și Negulescu i-ar fi cerut fostului deputat PSD, Vlăduț Cosma, să falsifice niște tabele cu alegători din Republica Moldova, pretins trimise apoi de la Chișinău de către un oarecare Seghei Petruș, că să le folosească drept probe în ancheta privind fraudarea alegerilor prezidențiale în favoarea lui Victor Ponta. Ghiță este acuzat de DNA Ploiești că ar fi mituit votanții din Republica Moldova ca să îl voteze pe Ponta.

Cererea de recuzare a procuroarei a fost respinsă însă de adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică (SUPC) din PG, procurorul Cristian Lazăr, fost candidat la șefia DNA. Coincidență sau nu, vineri, 27 iulie, când procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost plasați sub control judiciar, s-a aflat și faptul că Înalta Curte din Serbia a respins încă de pe 6 iulie cererea de extrădare a fugarului Sebastian Ghiță. Decizia justiției din Serbia nu este însă definitivă.

În cererea de recuzare a procuroarei Elena Iordache, procurorul DNA Lucian Onea susține că aceasta nu ar fi imparțială și că își conduce ancheta astfel încât să îl ajute pe Sebastian Ghiță.

”Suspiciunea rezonabilă de imparţialitate prevăzută drept cauză de incompatibilitate la art. (…), va fi prezentată în cele ce urmează în raport de următoarele elemente obiective incontestabile:

- doamna procuror mi-a atribuit calitatea de suspect exclusiv pe baza sesizării unui inculpat (Cosma Vlad Alexandru) pe care eu l-am anchetat și trimis în judecată și luând în considerare doar susţinerile acestuia, astfel încât și-a fondat acuzația împotriva mea fără a administra și alte probe și fără a audia persoanele care au lucrat în dosarul numărul (…) al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, în care se presupune că ar fi fost produse sau ticluite probe nereale, cauză penală care îl vizează, printre alții, pe același Ghiță Sebastian Aurelian.

- deşi ordonanţa prin care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de mine în calitate de suspect este datată 15.05.2018, în ziua în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare într-o cauză care-l vizează pe Ghiţă Sebastian Aurelian şi în care este formulată cerere de extrădare a acestuia din Serbia, la ora 16.00, doamna procuror Iordache trimite pe faxul D.N.A.-S.T. Ploieşti o citaţie pentru subsemnatul, în baza căreia trebuia să mă prezint a doua zi, la ora 10.00, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;

- hotărârea doamnei procuror Iordache Elena de a mă cita în calitate de suspect a fost luată și făcută publică exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat în fond dosarul cu numărul (….)/2016, privind pe mai mulți inculpați, printre care și pe Ghiță Sebastian Aurelian, trimis în judecată inclusiv de mine, pronunțare amânată până la data de 31.05.2018;

- imediat după transmiterea citaţiei apar în presă informaţii potrivit cărora am calitatea de suspect, cu menţionarea faptelor pentru care sunt cercetat şi încadrării juridice a acestora, eu aflând din presă că am calitatea de suspect”, se arată în cererea de recuzare formulată de procurorul Onea.

”Existenta unei prime suspiciuni rezonabile că imparțialitatea doamnei procuror este afectată derivă tocmai din modalitatea în care a acționat (fie din empatie pentru familia Cosma, fie dintr-un interes personal de a îl favoriza pe Sebastian Ghiță), pentru a se „autoinvesti” cu soluționarea unor aspecte sesizate de Vlad Cosma anterior, altor procurori din cadrul aceleiași unități de parchet și care formează totodată și obiectul dosarului (…)/2017 înregistrat pe rolul Secției de Combatere a Infracțiunilor de Corupție din cadrul Structurii Centrale a DNA”, arată Onea în cererea de recuzare.

Timeline cu datele pe care le cunoaștem în acest moment:

15 mai 2018: Potrivit cererii de recuzare a procuroarei PG Elena Iordache, formulate de procurorul Lucian Onea, s-a început urmărirea penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare împotriva procurorilor Onea și Negulescu.

În aceeași zi, în Serbia, se judeca cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță.

22 mai: procurorul Onea este citat la PG pentru a i se aduce la cunoștiință începerea urmăririi penale.

23 mai: ministrul Justiției Tudorel Toader intră în direct prin telefon la Antena 3, la emisiunea Anei Maria Roman, și confirmă că s-a început urmărirea penală împotriva procurorilor Onea și Negulescu, deși urmărirea penală este nepublică și ministrul nu avea, teoretic de unde să știe. Toader susține că a aflat din presă, însă el a confirmat informația la tv.

Mai mult, în aceeași intervenție, ministrul a ”confirmat” și că procurorul Negulescu are calitate de martor protejat şi că a denunţat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. “Informaţia” despre aşa-zisul denunţ de 50 de pagini al lui Negulescu a fost publicată iniţial de revista de “intelligence” a Florianei Jucan şi preluată apoi de site-uri precum stiripesurse.ro. În “denunţ”, Negulescu ar fi descris cu lux de amănunte “ordinele” primite de la Kovesi ca să-i fabrice dosarul lui Sebastian Ghiţă. În aceeași seară, Negulescu a intrat în direct prin telefon la Realitatea tv și a infirmat faptul că a denunțat-o pe Kovesi. (Detalii aici).

24 mai: Parchetul comunică oficial începerea urmăririi penale împotriva procurorilor Onea și Negulescu: http://www.mpublic.ro/ro/content/c_24-05-2018-17-05.

26 iunie: Potrivit cererii de recuzare a procuroarei PG Elena Iordache, formulate de procurorul Lucian Onea, ”doamna procuror Iordache Elena m-a contactat telefonic pentru a-mi comunica că  este revoltată de faptul că dl Negulescu Mircea (…), a dezmințit, într-un interviu acordat mass-media, informațiile Ministrului Justiției potrivit cărora dl Negulescu ar fi formulat denunțuri împotriva doamnei procuror general Laura Codruța Kovesi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”!

1 iunie:  Biroul de azil al Poliției de frontieră din Serbia (țară non-UE) decide să-i acorde azil lui Sebastian Ghiță pe motiv că ar fi persecutat politic în România (țară UE)!

18 iunie: dreptul de azil acordat lui Ghiță intră în vigoare.

6 iulie: Curtea Supremă din Serbia refuză extrădarea lui Ghiță în România.

25 iulie: anchetatorii lui Ghiță, procurorii Onea și Negulescu, sunt inculpați pentru fabricare de probe, cercetare abuzivă și represiune nedreaptă.

27 iulie: cei doi procurori sunt plasați sub control judiciar cu interdicția de a profesa, deci de a-l investiga pe Ghiță.

Există un dosar de șantaj. În cererea de recuzare, procurorul Onea atrage atenția că are în lucru un dosar de șantaj la adresa familei Cosma din Prahova. El susține că, la începutul anului, clanul Cosma l-ar fi șantajat cu publicarea înregistrărilor care au condus la dosarul penal împotriva lui de acum, dacă nu renunță la anchetele împotriva lor. Dosarul de șantaj abundă de înregistrări. Iată un fragment relevant.

Discuție din data de 9 februarie 2018, orele 15:22, dintre Răzvan Alexe, interlop apropiat de clanul Cosma din Prahova și polițista DNA Ploiești, Gabriela Florea:

”Dumneavoastră trebuie să înțelegeți, că nu e de glumă! Au făcut niște discuții mari pe la CSM, pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la ÎNALTA CURTE. Tot felul de discuții, cu SRI-ul s-au înțeles, au fost toți împreună la SEBI GHIȚĂ, în ăsta, cum îi spune? În … ă … în SERBIA”, i spunea Alexe polițistei care a înregistrat însă discuția.

Ce spune și cine este procuroarea PG Elena Iordache care i-a inculpat pe procurorii DNA Onea și Negulescu. Elena Iordache nu a putut fi contactată telefonic pentru a-și prezenta punctul de vedere, însă G4media.ro a formulat mai multe întrebări pentru ea pe care le-a adresat biroului de presă al PG. În momentul în care vom avea răspunsul doamnei procuror, îl vom adăuga aici.

Potrivit unor surse judiciare avizate, procuroarea Elena Iordache zisă ”Lenți” a fost colegă de facultate la Iași cu ministrul Justiției Tudorel Toader. Deși Toader este născut în 1960, iar Elena Iordache în 1964, cei doi au intrat în același an la facultatea de drept din Iași, în 1982. Toader a terminat liceul în Focșani în 1979 și, vreme de 3 ani, nu este clar ce a făcut. Vezi CV-ul lui aici: http://www.just.ro/wp-content/uploads/2017/03/Tudorel-Toader-CV_RO.pdf

Potrivit acelorași surse,  Elena Iordache și Tudorel Toader au rămas în relații amicale după terminarea facultății. ”Cel puțin, când era la CCR (Tudorel Toader – n.r.), erau în relații bune”, a explicat un magistrat pentru  G4Media.ro .

Procuroarea Elena Iordache este cea care, în urmă cu doi ani, a început urmărirea penală pentru spălare de bani împotriva lui Traian Băsescu şi care a dat clasare 6 luni mai târziu, după ce l-a chemat pe fostul preşedinte de câteva ori la audieri în calitate de suspect.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…