EXPLOZIV/AVERTISMENT NATO: Putin vrea să o SCHIMBE pe Merkel cu o MARIONETĂ RUSEASCĂ!

EXPLOZIV/AVERTISMENT NATO: Putin vrea să o SCHIMBE pe Merkel cu o MARIONETĂ RUSEASCĂ!

Rusia incearca a obtina demiterea Angelei Merkel printr-un razboi informational destinat sa inflameze spiritele in Germania in privinta refugiatilor, spune cel mai important expert NATO din domeniul comunicatiilor strategice, potrivit The Guardian.

Incercarea de a provoca inlaturarea liderului german, un puternic suporter al sanctiunilor impotriva regimului Vladimir Putin, ar fi fost identificata de analistii NATO.

Janis Sarts, directorul Centrului de Excelenta in Comunicatiilor Strategice din Riga (Letonia) a declarat pentru Observer ca Rusia are antecedente in finantarea fortelor extremiste din Europa si ca el apreciaza ca acum sunt noi dovezi ca Rusia agita spiritele in Germania impotriva lui Merkel.

Insistand ca poate vorbi doar ca expert si nu ca reprezentant NATO, Sarto a spus ca „Rusia constituie o retea ce poate fi controlata. Poate fi folosita asa cum au incercat sa faca in Germania, in combinatie cu problema legitima a refugiatilor, pentru a submina procesul politic intr-un mod foarte grav”.

„Angela Merkel a fost un suporter foarte vehement al continuarii sanctiunilor impotriva Rusiei. Daca ar fi doar o pedeapasa, ar fi OK – dar incearca sa vada daca pot cladi peste probleme pre-existente prin crearea unui impuls pentru schimbari politice in Germania”, a explicat expertul NATO.

„Cred ca ei testeaza daca pot – intr-o tara atat de mare, cu nu prea multe vulnerabilitati in vremuri normale – crearea unor circumstante prin influenta lor de schimbare a conducerii de top. Folosesc purtatori de mesaj rusi, retelele sociale, incercand sa profite de bresele existente. Utilizeaza discursul de extrema dreapta si il exploateaza”, spune Janis Sarts.

Acesta, care acces la informatii din serviciile speciale, a adaugat: „In principiu, se pot urmari finantarile rusesti date fortelor extremiste din Europa. Nu conteaza daca sunt de de stanga sau de dreapta – cat timp sunt extremiste, sunt bune pentru Rusia ca posibile instrumente in tacticile lor”.

Sentimentul din randul germanilor a alimentat popularitatea partidului de dreapta Alternative fur Deutschland, iar un sondaj recent sugereaza ca 81% dintre germani considera ca Merkel a pierdut controlul situatiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”