„Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci și foarte spontan! O dovedește cu prisosință casca din ureche folosita la conferinta de presa! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!!”.

Informația a fost publicată prima dată de Ion Cristoiu, care a scris pe blogul său că lui Iohannis i se suflă răspunsurile la întrebările jurnaliștilor printr-o cască.

Fake news-ul a fost preluat rapid pe grupurile și de site-urile apropiate de PSD, iar la conferința de presă un jurnalist i-a spus președintelui informația care circulă în spațiul public cu privire la presupusa cască din ureche.

Iohannis a reacționat spontan, a râs și și-a dus degetele la ambele urechi pentru a arăta jurnaliștilor prezenți în sală că nu are nicio cască: ”Poate aici”, a spus președintele râzând și făcând un gest cu mâna în creștetul capului.

Fake news-ul a fost propagat inclusiv de Viorica Dăncilă, în declarațiile de presă pe care le-a susținut ca replică la conferința președintelui, la doar jumătate de oră după acesta: ”Eu, după cum vedeți, spre deosebire de domnul președinte nu am cască”, a transmis ironic fostul premier.

Ulterior conferinței, fotoreporterul Octav Ganea, de la Inquam Photos, a publicat o fotografie care a demontat complet fake news-ului Gabrielei Firea, rostogolit în mediul online de social-democrați:

”Chiar și atunci când suntem scoși din sală reușim să demontăm știrile false. Fotografie realizată din afara sălii în care președintele în funcție și candidatul la Președinția României, Klaus Iohannis, susține o conferință de presă, după ce fotojurnaliștii au fost înlăturați din sală, în București, 13 noiembrie 2019”, a scris fotoreporterul Octav Ganea, lângă fotografia publicată pe Facebook.