Federația, bulversată de decizia lui Gigi Becali. Anchetă după ce jucătorii sunt în Turcia, iar antrenorul e acasă

Federația, bulversată de decizia lui Gigi Becali. Anchetă după ce jucătorii sunt în Turcia, iar antrenorul e acasă

FCSB a plecat duminică dimineață în Antalya, acolo unde va efectua cantonamentul de iarnă. Din delegația roș-albastră lipsește - culmea - chiar antrenorul principal al echipei, Leonard Strizu.

Gigi Becali, soluții românești la cerințele internaționale. Foto Sportpictures

Antrenorul principal e numai în acte, însă nu are niciun rol decizional în cadrul echipei. Meciurile sunt pregătite de fapt de Mihai Pintilii, care nu are voie însă să activeze ca principal, neavând licența PRO.

Decizia tragi-comică a lui Gigi Becali de a nu-și lăsa antrenorul în stagiul de pregătire al FCSB a ajuns și la urechile feredalilor, care anunță că vor face o anchetă. Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, spune că își va anunța șefii - Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță - asupra situației.

Nu mi se pare normal să trimiți echipa în cantonament fără antrenor principal. Calificarea de antrenor îți conferă dreptul să conduci o echipă. Funcția de antrenor secund, cu portarii, reprezintă altceva, cu alte responsabilități.

Pentru mine este o situație anormală. Nu știu care e situația lui Leo, dacă a fost demis sau nu. Luni voi face demersurile să aflu care este staff-ul care a plecat cu FCSB, ce licențe au. Eu știu că majoritatea celor din staff nu sunt înscriși la licențele de la FRF. Dar vreau să văd dacă în staff există un om cu calificare de antrenor principal.

Leonard Strizu, un ”principal” rămas acasă în timp ce jucătorii sunt în Turcia. Foto Facebook FCSB

Leonard Strizu, un ”principal” rămas acasă în timp ce jucătorii sunt în Turcia. Foto Facebook FCSB

Pentru că în staff trebuie să existe un om cu licență și calificare. Se vede clar că Leo nu este implicat în procesul de pregătire. Nu se așteaptă nimeni la asemenea situații, pentru a face anumite reguli. Despre asta vor afla mâine de la mine președintele FRF și directorul tehnic, Mihai Stoichiță”, a declarat Lucian Burchel la Digi Sport.

Conform cerințelor UEFA, într-o ligă profesionistă, echipele trebuie să aibă un antrenor principal cu licență PRO și calificare. Regulamentul este încălcat ” românește ” la FCSB, cu o ”interfață” - Leonard Strizu, care îl acoperă în acte pe Mihai Pintilii, antrenorul de facto al echipei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?