Fiica unui senator pro-Putin, numită „criminală” pentru că s-a opus războiului, a fugit în străinătate

Fiica unui senator pro-Putin, numită „criminală” pentru că s-a opus războiului, a fugit în străinătate

Fiica senatorului rus Eduard Isakov, membru al Consiliului Federației care a fost catalogată de acesta drept „trădătoare” pentru că s-a opus războiului din Ucraina, a fugit în străinătate.

Diana Isakova a fugit din Rusia și se află acum în Georgia Foto: Twitter @Activatica

Diana Isakova, în vârstă de 25 de ani, profesoară de yoga, a fost reținută și interogată de FSB pentru un protest din aprilie față de războiul din Ucraina. Tatăl ei, Eduard Isakov, în vârstă de 48 de ani, a reacționat cu furie, după ce a avertizat-o anterior să nu-l mai critice pe Putin sau autoritățile ruse pe rețelele sociale.

„Am avut o conversație și toate temerile mele s-au adeverit”, a declarat ea pentru publicația Medusa. „Mi-a spus că sunt o trădătoare a familiei noastre, un dușman al poporului și o criminală”.

Când a început războiul, ea a reacționat la poveștile ucrainenilor pe care i-a urmărit pe Instagram. Le-a simțit suferința ca și cum ar fi a ei, a afirmat ea. Astfel că a organizat un protest „curajos” la Soci, care a dus la arestarea ei rapidă.

Putin - și tatăl ei, care îl sprijină pe președintele rus în războiul din Ucraina - ar trebui să fie duși în fața justiției, spune ea.

În interiorul fiecărei persoane crude există un copil nefericit căruia îi este frică să-și recunoască slăbiciunea, vulnerabilitatea și nevoile sale. La un moment dat în copilăria sa, cineva a fost crud cu el și a fost dureros. Desigur, Putin ar trebui să fie tras la răspundere, dar asta nu înseamnă să îl împușcăm. Căutând răzbunare, mergem efectiv pe aceeași cale plină de ură”, a afirmat ea.

Ea a avertizat despre „patriotismul fanatic” în Rusia și „supunerea” oamenilor față de autorități.

Diana a fugit din Rusia și se află acum în Georgia, deoarece se temea că ar putea fi persecutată și arestată din cauza postărilor ei pe rețelele sociale.

Mi-e frică de persecuție, îmi este frică să fiu închisă. Nu aș spune că îmi este îngrozitor de frică de închisoare sau așa ceva. — Dar cred că pot face mai mult bine dacă nu ajung în închisoare”, a spus tânăra al cărei tată continuă să o atace pentru că s-a opus lui Putin și războiului său sângeros din Ucraina.

Tatăl își numește fiica trădătoare

Tatăl ei a spus despre ea: „Ea se pronunță împotriva operațiunii militare speciale, împotriva politicii țării sale. Se pare că a primit bani de la aceste instituții media, cu alte cuvinte, și-a vândut tatăl, familia, patria și a părăsit Rusia. Este greu să alegi cuvintele atunci când fiica ta se dovedește a fi o trădătoare. Ea nu s-a opus doar unei operațiuni militare speciale, ea s-a implicat în secret în activități de opoziție la spatele meu, locuind în casa mea, pe cheltuiala mea, realizând că lucrez pentru autoritățile ruse”.

Tatăl ei a spus că Diana ar trebui să se întoarcă în Rusia și să fie trimisă în Donbas ca voluntară pentru a „învăța direct motivele operațiunii militare speciale”.

Ea „a recunoscut că a mers la mitinguri de opoziție, protestând față de activitățile guvernului” și „și-a organizat propria acțiune cerând răsturnarea guvernului [și] a tipărit pliante ilegale în casa mea”.

„Când a fost reținută, s-a speriat și a spus că, în calitate de fiică a senatorului, nu aveau dreptul să o atingă... Nu are 15 ani, nu este adolescentă de multă vreme, are 25 de ani, este adult”, a mai susținut acesta.

Ea s-a plâns că ar tatăl ei fi terorizat-o, că „nu i-am permis să-și exprime liber poziția, dar din anumite motive ea a trăit cu mine de bunăvoie și nici măcar nu s-a gândit să se mute, (...) avea unde să se mute – se întâlnea de trei ani cu un bărbat de vârsta mea”.

El a acuzat-o că i-a cheltuit mulți bani, apoi l-a implorat să o sprijine financiar, în timp ce nu a reușit să își facă o carieră și a renunțat la studiile superioare.

Care este greșeala mea ca tată? De ce fiica mea refuză să mă asculte? — Ea crede că sunt crud? Poate că, într-adevăr, nu i-am acordat suficientă atenție în copilărie [pentru că] la acea vreme făceam performanță ca atlet profesionist”, a adăugat senatorul rus.

Diana a spus: „Nu cred că Putin este principala problemă. Dacă Putin pleacă, ceva se va schimba, dar nu foarte multe. (...) Un stat atât de sacrificial, o națiune atât de sacrificială (...) – aceștia sunt oameni tăcuți, supuși, fără propriile lor opinii... Există un cult al cruzimii, al toleranței violenței între oameni, între copii. Cu cât ești mai dur, cu atât ești mai puternic, cu atât ești mai rece. Aceasta este și o problemă foarte evidentă în țara noastră. Cel mai probabil, întregul nostru sistem politic este format din oameni care au experimentat violența în copilărie, au dezvoltat toleranță față de ea și un sentiment că este imposibil să trăiești în această lume în alt mod - decât prin putere, prin manipulare, forță, frică, suprimare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...