Forțele armate ale Ucrainei controlează partea de sud-vest a orașului Bahmut

Forțele armate ale Ucrainei controlează partea de sud-vest a orașului Bahmut

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a declarat joi seara că forțele Kievului controlează „partea de sud-vest a Bahmut”, orașul din regiunea Donețk care a devenit epicentrul luptelor în ultimele luni, scrie BBC .

„Inamicul și-a retras majoritatea rezervelor din Bahmut și a întărit semnificativ gruparea. Inamicul a atacat Bahmut toată ziua de astăzi. Toate atacurile au fost respinse de apărătorii noștri”, a scris aceasta, pe mesageria Telegram.

În general, ministrul adjunct al Apărării confirmă imaginea generală a ceea ce se întâmplă la Bahmut, despre care diverse surse au scris în ultimele zile: unități ale grupării de mercenari Wagner încearcă să avanseze în orașul Bahmut, iar Forțele Armate ale Ucrainei avansează pe flancurile care înconjoară așezarea.

Potrivit lui Maliar, trupele rusești au atacat la periferia nordică a orașului Bahmut, dar aceste atacuri au fost respinse, iar „în unele zone există un avans al trupelor noastre de 500 de metri”.

La periferia sudică, ministrul adjunct scrie că au avut loc, de asemenea, lupte grele în cursul zilei, în timpul cărora forțele ruse au încercat să treacă la ofensivă pentru a „recupera teritoriile pierdute”, dar au suferit pierderi. În unele zone, Forțele Armate ale Ucrainei au avansat cu 1 km, precizează Maliar.

„Apărarea Bahmutului și a suburbiilor îndeplinește sarcini militare. Deocamdată, câștigăm timp pentru anumite acțiuni”, a comentat Maliar.


Fondatorul „Wagner” Evgheni Prigojin a publicat joi seara și versiunea sa despre ceea ce se întâmplă în oraș. Într-un mesaj audio, postat pe canalul său Telegram, Prigojin a spus că unitățile sale au avansat în Bahmut până la 400 de metri.

Potrivit lui Prigojin, mai puțin de un kilometru pătrat din oraș rămâne sub control ucrainean. „Finalizăm Bahmut până la capăt pentru a evita orice zvonuri”, a declarat șeful Wagner.

El a confirmat, de asemenea, datele părții ucrainene despre succesele Forțelor Armate ale Ucrainei pe flancurile Bahmut.

Afirmațiile celor două părți nu pot fi verificate din surse independente.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...