Fostul bodyguard al lui Osama bin Laden a fost expulzat din Germania

Fostul bodyguard al lui Osama bin Laden a fost expulzat din Germania

Fostul bodyguard al lui Osama bin Laden, liderul ucis al reţelei teroriste Al-Qaida, a fost expulzat din Germania în ţara sa natală Tunisia, au declarat vineri pentru dpa surse din cadrul forţelor de securitate.

Bărbatul, identificat, în conformitate cu legislaţia privind dreptul la intimitate din Germania, doar drept Sami A., a părăsit vineri dimineaţă oraşul Dusseldorf cu un zbor charter, au spus sursele citate.

Nu este însă clar dacă fostul bodyguard a fost expulzat din Germania în urma deciziei unei instanţe care să dispună plecarea sa.

Tribunalul Administrativ din oraşul Gelsenkirchen, din vestul ţării, oprise, printr-o decizie dată joi, procesul de expulzare.

Nu a existat nicio garanţie diplomatică din partea guvernului tunisian că Sami A. nu va fi torturat dacă se va întoarce acolo, a precizat instanţa vineri.

Sami A. locuia de mai mulţi ani în Bochum - în aceeaşi extindere urbană care include Gelsenkirchen şi Dusseldorf - împreună cu soţia şi copiii.

El a fost arestat la sfârşitul lunii iunie după ce a fost identificat ca potenţială ameninţare teroristă. În urma acestui fapt, Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a ridicat o interdicţie privind expulzarea sa, iar el a fost închis într-un centru de detenţie pentru persoanele care urmează a fi expulzate.

Sami A. a contestat ridicarea interdicţiei la tribunalul din Gelsenkirchen, care a spus că interdicţia de expulzare va rămâne în vigoare până când va fi luată o decizie finală în acest caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu