Fostul consilier al Alinei Bica, audiat la DNA

Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, a ajuns marţi la sediul DNA pentru audieri în dosarul în care, potrivit unor surse judiciare, este cercetat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, după ce în faţa instanţei şi-a mai susţinut denunţul împotriva fostei şefe DIICOT, informează MEDIAFAX.

La termenul din 13 iunie din dosarul în care Alina Bica, Horia Simu şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, sunt judecaţi pentru fapte de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu, fostul consilier al Alinei Bica, Ionuţ Mihăilescu, denunţător în cauză, nu şi-a mai susţinut denunţul împotriva fostului procuror şef al DIICOT.

În faţa judecătorilor, Mihăilescu s-a opus să depună jurământul şi a precizat că nu îşi mai susţine declaraţia dată la DNA, în faza de urmărire penală. Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei în acel caz şi că orice ar spune despre fosta şefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. După această menţiune, Ionuţ Mihăilescu a părăsit imediat sala de judecată.

Procurorul DNA prezent la proces a cerut judecătorilor ca în cazul lui Ionuţ Mihăilescu să se "consemneze două infracţiuni- mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului ", solicitând totodată ca încheiera de şedinţa să fie trimisă la DNA pentru continuarea cercetărilor. 

Ulterior, procurorii anticorupţie au deschis dosar penal în care l-au pus pe Mihăilescu sub învinuire pentru infracţiunile menţionate anterior.

La termenul din 13 iunie, prezentă în sală, Alina Bica a început să plângă când a luat cuvântul în faţa judecătorilor.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…