Fotbal - EURO 2020: ''UEFA este în contact cu autorităţile internaţionale şi locale'' în legătură cu epidemia de coronavirus

Fotbal - EURO 2020: ''UEFA este în contact cu autorităţile internaţionale şi locale'' în legătură cu epidemia de coronavirus

"UEFA este în contact cu autorităţile internaţionale şi locale" în legătură cu epidemia de coronavirus, a indicat luni forul fotbalistic european, când au rămas 102 zile până la EURO 2020, ce va avea loc în 12 ţări din Europa, printre care şi România, scrie AFP.

Vânzările de bilete, stadioanele, transportul, securitatea, vizele: cu ceva mai mult de trei luni înaintea meciului de deschidere, Italia - Turcia, programat pe 12 iunie la Roma, totul pare în ordine. Umbra noului coronavirus, epidemie venită din China şi care a ajuns acum şi în Europa, a făcut însă să apară incertitudinea.

Subiectul a ajuns pe ordinea de zi a comitetului executiv al UEFA, luni la Amsterdam, dar instanţa fotbalului european a dorit să ofere asigurări.

"UEFA este în contact cu autorităţile internaţionale şi locale competente în legătură cu coronavirusul şi cu evoluţia sa. Deocamdată, nu este nevoie de niciun fel de schimbare în calendarul prevăzut", a asigurat organizaţia al cărei preşedinte este Aleksander Ceferin.

Epidemia cu noul coronavirus a depăşit luni bilanţul de 3.000 de morţi, 34 de decese fiind consemnate în Italia, cea mai afectată ţară din Europa.

În Italia, calendarul competiţional a fost bulversat. Inter Milano a jucat cu porţile închise meciul din Europa League cu Ludogoreţ, pe 27 februarie, iar zece meciuri din Serie A au fost amânate.

În aceste condiţii, suporterii au început să se întrebe dacă turneul continental va mai avea loc, cel puţin aşa cum era prevăzut.

Fanii celor 20 de echipe deja calificate - alte patru vor fi cunoscute după barajele de la sfârşitul lui martie - continuă însă să se organizeze pentru marele eveniment al verii.

UEFA a subliniat că toate stadioanele de la turneul final vor fi "operaţionale". Printre ele va fi Puskas Arena din Budapesta, singura arenă construită pentru acest eveniment, inaugurat în noiembrie. "Infrastructura de transport necesară va fi de asemenea funcţională cu mult înainte de începutul turneului", a subliniat UEFA.

În România, unde a fost promisă modernizarea a patru stadioane din Bucureşti destinate antrenamentelor, îndoieli au fost exprimate în ultimele luni de însuşi premierul Ludovic Orban. "Practic, se poate spune că timp de patru ani nu s-a făcut aproape nimic", a afirmat în noiembrie Ludovic Orban.

Un lucru este sigur, acest turneu disputat în cele patru colţuri ale Europei nu a făcut să scadă entuziasmul suporterilor, potrivit cifrelor prezentate de UEFA.

Forul de la Nyon a asigurat că a solicitat peste 28 de milioane de bilete, dublu faţă de EURO 2016, organizat în Franţa. 3 milioane de bilete au fost vândute până acum. După barajele de pe 31 martie, vor fi disponibile alte tichete pentru fanii ultimelor echipe calificate.

În ce priveşte deplasările în Rusia şi Azerbaidjan, UEFA a afirmat că demersurile vor fi facile şi rapide.

La fel ca pentru Mondialul 2018 din Rusia, va exista dispozitivul Fan ID. "Aceasta înseamnă că suporterii care au un bilet valabil pentru meciurile de la Sankt Petersburg, şi care au cerut online Fan ID, vor putea intra în Rusia fără viză" între 30 mai şi 3 iulie.

Cei care vor să meargă la Baku trebuie să ceară viză electronică. "Serviciul este rapid şi vizele pot fi cerute şi primite în doar câteva zile", a promis UEFA.

Se pune întrebarea dacă sărbătoarea fotbalului european va fi totală sau criza coronavirusului va fi un invitat de ultima clipă. Răspunsul va veni în zilele şi săptămânile următoare, scrie AFP.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”