Fotbal: Becali (FCSB), după despărţirea de antrenorul Edward Iordănescu - Eu nu regret că a plecat, mai bine că am scăpat

Fotbal: Becali (FCSB), după despărţirea de antrenorul Edward Iordănescu - Eu nu regret că a plecat, mai bine că am scăpat

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că nu regretă rezilierea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, precizând că e mai bine că a scăpat de acesta.

"Pe Iordănescu nu l-am dat eu afară, a plecat el. Dacă îl dădeam afară, trebuia să dau banii, adică 500.000 de euro clauza. Şi chiar dacă ar fi aşa, ce, am încălcat legea? Care rezultate a avut? Ce a făcut? Nu a obţinut 22 de puncte din 24... Sunt 22 din 29. Mie nu-mi convine. A venit el când aveam 7 puncte distanţă faţă de CFR Cluj. Acum sunt 8. Aşa facem noi socoteala. Nu am încercat să-l conving să mai rămână. Nu îmi pare rău că a plecat. Foarte bine dacă jucătorilor le pare rău. Eu nu regret că a plecat, mai bine că am scăpat. Ce să fac? Să-l ţin legat? Cum să-l conving? Chiar îi găsesc scuze, că a fost Covid, că a lipsit Coman, ba accidentări... a ajutat Dumnezeu şi am ajuns unde suntem, că puteam fi şi mai rău. Dar asta nu înseamnă că eu, ca patron, nu am voie să spun că nu joacă echipa... că altfel el se supără şi activează o clauză şi banii îi donează la oameni. Păi tu te joci cu mine? De la el au plecat toate tâmpeniile astea şi s-au iscat toate nebuniile astea. Că, vezi Doamne, a fost lezat c-am spus că nu joacă echipa. Păi tu eşti antrenor şi comunici cu şefii de galerie? Aşa se face? El credea că o să-l ţină galeria (n.r. - în funcţie). Ai ceva la cap? Păi galeria te ţine vreodată? Ce, suntem la Partidul Comunist Român, să mergem la sindicat?", a afirmat Becali.

El a explicat că doreşte să îşi impună punctul de vedere la echipă, subminând astfel autoritatea antrenorului, doar pentru a-şi proteja banii investiţi în jucători.

"Eu i-am trimis mesaje lui Iordănescu după ce a trimis notificare la club că de ce am spus eu că echipa joacă rău. Şi acolo scria că să nu mai vorbesc nimic că altfel activează clauza. Adică tu ameninţi patronul? Negociezi cu el acasă şi după aia trimiţi notificare la club. Atunci mă aşteptam să mă sune, să-mi spună să nu mai vorbesc aşa. Să spună bărbăteşte, nu să trimită avocatul la Argăseală. Eu nu voiam să-l dau afară. Pe el l-a deranjat că am spus că nu joacă echipa. Dar eu spun şi acum că echipa nu juca nimic. Iar eu nu pot să-l ţin cu forţa. M-am băgat eu 10 etape? Nu. Asta deşi nu mergea bine echipa. Eu nu mă bag dacă merge echipa. Dar banii mei trebuie să îi protejez. Ce, să ajung ca Dinamo? Sau ca Vasluiul lui Porumboiu? Să ajung ca Negoiţă şi Copos? Nu, nu vreau să ajung aşa. Nu vreau ca banii mei să se ducă pe apa Sâmbetei. Şi atunci normal că mă bag să îmi protejez banii. Eu vând mai bine ca Italia, Belgia şi Anglia. Pe mine mă interesează banii, campionatul nu. Ce, rămân eu cu campionatul? Dacă suporterii vor să aştepte, bine, dacă nu, să se ducă la CSA. Eu nu mai sunt Steaua", a precizat finanţatorul.

Becali nu a găsit deocamdată un înlocuitor pentru postul lăsat liber de Edward Iordănescu, dar a subliniat că nu îl va instala pe Mirel Rădoi, cel care a anunţat duminică seara că nu va mai continua în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României.

"Nu ştiu ce antrenor vine, o să vedem. De următorul meci Pintilii se ocupă. Dică dacă e o variantă? Nici nu ştiu... Mirel Rădoi? Mirel, nu. Nu mă mai cert cu finul. M-am certat cu el, acum nu vreau să mă mai cert cu finii mei sau cu naşii mei. Eu i-am dat mesaj lui Mirel, a făcut foarte bine, a plecat de la naţională şi gata. I-am zis 'Bravo, trebuia să faci asta mai de mult'. Cu jucătorii ce să vorbesc, îi interesează pe ei cine e antrenor? Ei să câştige meciul şi să ia banii. Auzi,că au plâns că nu ştiu ce... nu îi interesează pe ăia. În plus, eu sunt prieten cu jucătorii, ce zic eu, ei aia fac. M-am achitat tot timpul faţă de ei. Dar la ora asta nu ştiu cine să vină. Dar niciodată nu vor mai fi contracte din astea cu clauze. La FCSB eu pun clauze, nu pune antrenorul. Eu trebuia să pun clauză că dacă nu recuperează 2 puncte faţă de CFR în 10 etape să plece. Şi Edi nu a recuperat. Ci chiar a crescut de la 7 la 8. Noul antrenor poate să vină azi sau peste 30 de zile, aşa zice regulamentul. Dacă găsim repede antrenor, îl punem, dacă nu, nu", a menţionat Becali.

Clubul de fotbal FCSB a anunţat, duminică, încetarea contractului cu antrenorul Edward Iordănescu, pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare din partea tehnicianului, care avea o clauză de reziliere unilaterală a înţelegerii în valoare de 500.000 de euro.

Edward Iordănescu, 43 de ani, a preluat conducerea tehnică a FCSB la 18 august, după ce în primele 5 etape ale Ligii I echipa fusese pregătită de Dinu Todoran. Contractul său era valabil până la sfârşitul sezonului 2021-2022.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citeşte şI:

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina