Fotbal: Brazilia, cu starul Neymar, dar fără fundaşul Dani Alves la Cupa Mondială 2018

Fotbal: Brazilia, cu starul Neymar, dar fără fundaşul Dani Alves la Cupa Mondială 2018

Selecţionata de fotbal a Braziliei va miza pe starul său Neymar în campania pentru cucerirea celei de-a şasea Cupe Mondiale din istoria sa, la turneul final din această vară (14 iunie - 15 iulie), unde nu va putea conta însă pe experimentatul fundaş Dani Alves (accidentat).

Neymar, în vârstă de 26 ani, absent de pe gazon din luna februarie, în urma unei accidentări la piciorul drept, se va reface complet până la startul competiţiei din Rusia, a asigurat medicul naţionalei "canarinha", Rodrigo Lasmar.

Atacantul şi-a reluat antrenamentele cu mingea, duminică, alături de echipa sa de club, Paris Saint-Germain, şi ar putea evolua în meciurile de pregătire pe care Selecao le va disputa cu Croaţia (3 iunie, al Liverpool) şi Austria (10 iunie, la Viena).

"Suntem mult mai puternici cu Neymar. Este unul dintre cei mai buni trei jucători din lume, însă pentru a fi în top, are nevoie de o echipă solidă în jurul lui", a declarat selecţionerul brazilian Tite.

Acesta nu îl va avea, în schimb, la dispoziţie pe un alt jucător-cheie, fundaşul Daniel Alves (35 ani), accidentat la genunchi marţea trecută, într-o partidă disputată pentru PSG. "Daniel are o personalitate impresionantă. Este clar că le va lipsi, însă se deschid alte căi în faţa noastră", a subliniat Tite.

În absenţa fundaşului dreapta al lui Paris Saint-Germain, Tite a optat pentru Danilo (Manchester City) şi Fagner, pe care îl cunoaşte foarte bine, deoarece a lucrat sub comanda sa la Corinthians, câştigând împreună campionatul naţional în 2015.

În prezent accidentat la o coapsă, Fagner a fost considerat apt să joace la Cupa Mondă de către Rodrigo Lasmar, care l-a vizitat duminică.

Lista cu jucătorii selecţionaţi de Tite nu conţine nicio mare surpriză, singurele prezenţe mai puţin aşteptate fiind cele ale lui Fred şi Taison, jucătorii campioanei Ucrainei, Şahtior Doneţk. Cei doi au fost convocaţi în mod regulat în trecut, însă în prezent există mai mulţi jucători talentaţi în Brazilia care bat la porţile Selecao, precum Luan şi Arthur (Gremio) sau Vinicius Junior (Flamengo). Giuliano (Fenerbahce) şi Willian José (Real Sociedad) sunt alte două absenţe notabile.

Iată lista cu cei 23 de jucători brazilieni convocaţi de Tite pentru Cupa Mondială din Rusia:
Portari: Alisson (AS Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians)

Fundaşi: Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atlético Madrid), Miranda (Inter Milano), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Geromel (Gremio Porto Alegre)

Mijlocaşi: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (FC Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Fred (Şahtior Doneţk), Philippe Coutinho (FC Barcelona), Willian (Chelsea Londra)

Atacanţi: Neymar (Paris Saint-Germain), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (FC Liverpool), Douglas Costa (Juventus Torino), Taison (Şahtior Doneţk).
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro