Fotbal: Campionatul Spaniei - Barca e la un punct de titlu, după un nou pas greşit făcut de Atletico

Fotbal: Campionatul Spaniei - Barca e la un punct de titlu, după un nou pas greşit făcut de Atletico

FC Barcelona mai are nevoie de un singur punct pentru a sărbători titlul de campioană a Spaniei la fotbal, după ce Atletico Madrid a făcut un nou pas greşit, 0-0 cu Betis Sevilla, pe teren porpriu, duminică, în etapa a 34-a din La Liga.

Pe stadionul Metropolitano, ''colchoneros'' s-au lovit de o defensivă impenetrabilă şi nimeni nu a reuşit să facă diferenţa, în ciuda faptului că oaspeţii au avut o bară, prin Cristian Tello (69e), iar Saul Niguez a lovit transversala (74). Atacantul Antoine Griezmann, menajat în perspectiva semifinalei din Europa League cu Arsenal, a fost introdus după o oră de joc, dar nu a reuşit să găsească drumul spre gol.

Cu patru etape înainte de final, Atletico se află la 11 puncte de liderul FC Barcelona, care poate obţine titlul cu numărul 25 în weekend-ul următor, cu Deportivo La Coruna, după ce sâmbătă a câştigat şi Cupa Spaniei (5-0 cu Sevilla).

Las Palmas este virtual retrogradată după 0-4 cu Alaves pe teren propriu şi va merge în Segunda Division alături de Malaga. A treia retrogradată se va decide dintre Deportivo La Coruna şi Levante.

Rezultate:
Vineri
Leganes - Deportivo La Coruna 0-0

Sâmbătă
Eibar - Getafe 0-1
A marcat: Olivera (23).

Celta Vigo - Valencia 1-1
Au marcat: Maximiliano Gomez (63), respectiv Santi Mina (59).

Duminică
Girona - Espanyol Barcelona 0-2
A marcat: Gerard Moreno (43, 55).

Malaga - Real Sociedad 2-0
Au marcat: Adrian Gonzalez (11), En-Nesyri (35).

Las Palmas - Alaves 0-4
Au marcat: Munir (51, 73), Medran (79), Sobrino (90+1).

Atlético Madrid - Betis Sevilla 0-0

Luni se va juca partida Athletic Bilbao - Levante, iar miercuri 9 mai vor avea loc meciurile Sevilla - Real Madrid şi FC Barcelona - Villarreal.

FC Barcelona ocupă primul loc, cu 83 puncte (33 jocuri), urmată de Atletico Madrid, 72 puncte, Real Madrid, 68 puncte (33 j), Valencia CF, 66 p, Betis Sevilla, 56 p, Villarreal, 51 p (33 j), Sevilla FC, 48 p (33 j), etc. AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale