Fotbal: Copa America - Brazilia va înfrunta Venezuela în meciul de deschidere

Fotbal: Copa America - Brazilia va înfrunta Venezuela în meciul de deschidere

Reprezentativa ţării gazdă Brazilia va înfrunta selecţionata Venezuelei în partida de deschidere a turneului Copa America, programată în capitala Brasilia, în timp ce finala se va disputa pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro, a anunţat Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL), citată de Reuters.

Campionatul rezervat echipelor naţionale din America de Sud a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi a fost la un pas să nu mai dispute nici în 2021, după retragerea ţărilor desemnate iniţial drept co-organizatoare, Columbia şi Argentina. Acesta a fost înlocuite în ultimul moment cu Brazilia, în urma demersurilor făcute de CONMEBOL.

Este pentru a doua oară consecutiv când acest turneu are loc în Brazilia, în ciuda temerilor legate de situaţia sanitară din cea mai mare ţară sud-americană, unde miercuri au fost raportate aproape 100.000 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, precum şi peste 2.500 de decese, conform cifrelor oficiale.

Copa America 2021 va debuta în data de 13 iunie, pe stadionul Mane Garrincha din Brasilia, unde Selecao va înfrunta modesta echipă a Venezuelei, în cadrul Grupei B a competiţiei, din care mai fac parte Columbia, Ecuador şi Peru.

Argentina, cealaltă mare forţă a fotbalului sud-american, îşi va începe campania la Rio, pe arena Nilton Santos, împotriva reprezentativei statului Chile, pe 14 iunie. Grupa lui Messi şi coechipierilor săi mai cuprinde echipele Boliviei, Paraguayului şi Uruguayului.

Rio de Janeiro este singurul mare oraş în care vor fi utilizate două stadioane, celelalte gazde ale turneului fiind Goiania şi Cuiaba, împreună cu capitala Brasilia.

Semifinalele vor avea loc pe stadioanele Nilton Santos (5 iunie) şi Mane Garinchia (6 iunie), în timp ce Maracana va găzdui finala, pe 10 iulie, acesta fiind de altfel singurul meci programat în "templul" fotbalului brazilian.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!