Fotbal: Cristian Chivu va antrena formaţia Primavera a lui Inter Milano (presă)

Fotbal: Cristian Chivu va antrena formaţia Primavera a lui Inter Milano (presă)

Cristian Chivu, fostul fotbalist al naţionalei României, va antrena formaţia Primavera a clubului italian Inter Milano, scrie Tuttosport.

Cristian Chivu, care antrenează acum echipa Under 18 a lui Inter, îl va înlocui la cârma formaţiei Primavera pe Armando Madonna, al cărui contract expiră pe 30 iunie.

Potrivit Tuttosport, şefii lui Inter s-au gândit la Chivu deoarece vor să se bazeze pe un antrenor obişnuit să lucreze cu tinerii şi care a crescut, ca fotbalist, la şcoala lui Ajax Amsterdam.

În luna septembrie a anului trecut, Cristian Chivu a obţinut licenţa UEFA Pro după ce a absolvit cursurile şcolii de antrenori de la Coverciano. Posesorii licenţei UEFA Pro au dreptul de a antrena la cel mai înalt nivel, deci inclusiv în Serie A.

Chivu a antrenat în sezonul 2019-2020 echipa Under-17 a lui Internazionale Milano, după ce a pregătit formaţia Under-14 a acestui club. Fostul fundaş a jucat la gruparea milaneză între 2007 şi 2014.

Fostul internaţional, care are 40 de ani, a obţinut în decembrie 2017 licenţa de antrenor în Italia. Chivu, care a avut 75 de meciuri pentru naţionala României, a mai jucat în Italia la AS Roma (2003-2007). El a contribuit în 2010 la o triplă istorică, Inter câştigând atunci Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro