Fotbal: Fundaşul Florin Gardoş a semnat pentru CS Universitatea Craiova

Fotbal: Fundaşul Florin Gardoş a semnat pentru CS Universitatea Craiova

Fundaşul Florin Gardoş, aflat sub contract cu clubul englez de fotbal Southampton FC, a semnat un contract cu CS Universitatea Craiova, a anunţat gruparea din Bănie.

Internaţionalul român de 29 de ani a confirmat pe pagina sa de Facebook că va evolua sub formă de împrumut până în vară la echipa din Bănie.

''A fost un început de an stresant, cu discuţii telefonice interminabile şi mulţi nervi, dar în final am ales să merg acolo unde am fost dorit cel mai mult. Aşa că, atâta timp cât pasul este spre teren, nu poate fi un pas înapoi. Şi atâta timp cât atmosfera e ca-n Anglia, te simţi fotbalist. Liga 1, m-am întors! Universitatea Craiova, bine te-am găsit!'', a scris în reţeaua de socializare Gardoş, care va fi prezentat oficial publicului vineri, înaintea partidei cu ACS Poli Timişoara, ultima din sezonul regulat, pe stadionul ''Ion Oblemenco''.

Născut pe data de 29 octombrie 1988 în Satu Mare, Gardoş are 1,93 m şi este un fotbalist de picior drept. El şi-a început cariera de fotbalist profesionist la Someşul Satu Mare şi a făcut pasul către Liga I în 2010, la Steaua Bucureşti. A îmbrăcat tricoul roş-albastru în 121 de meciuri, timp în care a marcat patru goluri şi a oferit două pase decisive. În cei patru ani petrecuţi la Steaua, Gardoş a obţinut două titluri de campion, o Cupă a României şi o SuperCupă a României. Are 17 prezenţe în Europa League şi 11 în Champions League. În vara anului 2014 a fost transferat la Southampton, contra unei sume record de 6 milioane de euro. A evoluat în doar 18 meciuri pentru Southampton şi în 17 jocuri pentru gruparea Under-23 a clubului, confruntându-se cu mai multe accidentări grave.

Fundaşul central a evoluat pentru selecţionatele Under-19 şi Under-21 (10 prezenţe şi un gol marcat), dar şi pentru naţionala de seniori a României, în 14 meciuri. A debutat pe data de 8 februarie 2011, într-un meci amical cu Ucraina.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…