Fotbal: Nicolae Stanciu spune că ar fi mulţumit cu 7 puncte în urma partidelor cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia

Fotbal: Nicolae Stanciu spune că ar fi mulţumit cu 7 puncte în urma partidelor cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia

Fotbalistul echipei naţionale, Nicolae Stanciu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă online, că ar fi mulţumit cu 7 puncte după primele trei partide ale preliminariilor CM 2022, cele cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia.

"Ne-ar satisface din punctul meu de vedere 7 puncte în aceste 3 meciuri. Dar sunt încrezător. Dacă vom câştiga primul meci sunt sigur că avem şanse bune să le câştigăm şi pe următoarele. A trecut foarte mult timp de când România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială. Este important cum vom începe preliminariile. Dacă vom debuta cu o victorie atunci moralul nostru va fi foarte ridicat pentru celelalte meciuri. Cu jucătorii care au venit de la Under-21 şi noi, cei din generaţia mai veche, să spun aşa, România cred că are un viitor frumos. Cred că e timpul să facem tot ce ne stă în putinţă să ajungem la o ediţie a Cupei Mondiale", a afirmat mijlocaşul.

Referitor selecţionata Macedoniei de Nord, Stanciu a precizat că aceasta are mai mulţi jucători buni, dar cel mai important este căpitanul Goran Pandev.

"Ei au mai mulţi jucători buni. Dar e clar că unul este Pandev, care e liderul şi căpitanul Macedoniei. Însă mai sunt jucători care joacă prin Serie A şi alte campionate bune. Au echipă bună, s-au calificat la EURO 2020, ceea ce nu este un lucru uşor. Aşa că ne aşteptăm la un meci greu. Dar depindem doar de noi. Sunt convins că avem o echipă mai bună ca a Macedoniei şi trebuie să arătăm asta joi, pe teren. Îmi doresc să ajut echipa naţională cum pot mai bine. Câteodată poţi ajuta echipa cu goluri, alteori în multe alte moduri. Dar eu voi da tot ce am mai bun ca să ajut echipa naţională. Aş face orice ca România să câştige. Suntem un grup unit, sperăm să arătăm asta şi în teren", a subliniat el.

Nicolae Stanciu a menţionat că jucătorii primei reprezentative vor juca în partida de joi seara şi pentru selecţionerul Mirel Rădoi, aflat în izolare după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19. "Sincer e ciudat şi suntem trişti că nu-l vom avea lângă noi, cel puţin la primul meci. Dar am avut şedinţe şi discuţii online cu dânsul, ştim că e aproape de noi. Cu siguranţă, meciul cu Macedonia de Nord vom încerca să-l câştigăm şi pentru dânsul. Sperăm să îi facem o bucurie. Îl simţim aproape şi îi dorim să vină cât mai repede alături de noi", a spus jucătorul formaţiei Slavia Praga.

Întrebat ce ar însemna pentru el banderola de căpitan la echipa naţională, Stanciu a răspuns: "Ar însemna un vis devenit realitate. Mi-aş dori ca lucrul acesta să se întâmple cândva. Dar deocamdată mă bucur că Vlad Chiricheş este aici. Îmi doresc să fie sănătos şi să joace cât mai mult timp la un nivel înalt pentru că el este căpitanul naţionalei. Dar dacă se va întâmpla în viitor, pentru mine va fi un vis devenit realitate".

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, joi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Macedoniei de Nord, într-o partidă contând pentru preliminariile CM 2022.

Prima reprezentativă va disputa în luna martie alte două partide din cadrul preliminariilor: la 28 martie cu Germania (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti) şi în 31 martie cu Armenia (ora 19:00, în deplasare).

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...