Fotbal: Percheziţii la Standard Liege în legătură cu mai multe transferuri, printre care al lui Collins Fai

Fotbal: Percheziţii la Standard Liege în legătură cu mai multe transferuri, printre care al lui Collins Fai

Poliţia belgiană a efectuat miercuri mai multe percheziţii în legătură cu câteva transferuri realizate de clubul de fotbal Standard Liege, printre care al fundaşului camerunez Collins Fai, venit de la Dinamo Bucureşti în anul 2016, anunţă site-ul radioteleviziunii RTBF.

În jur de zece anchetatori au sosit la sediul lui Standard la ora locală 09:00, însoţiţi de judecătorul de instrucţie Michel Claise şi de parchetul federal. Anterior, puţin mai devreme de ora 07:00, o percheziţie a avut loc la domiciliul lui Bruno Venanzi, care este preşedintele clubului din Liege din anul 2015.

Operaţiunea de la casa lui Bruno Venanzi este legată de dosarul agentului de jucători Christophe Henrotay, arestat la Monaco în luna septembrie şi inculpat pentru spălare de bani, asociere de răufăcători, fals şi uz de fals.

Potrivit informaţiilor RTBF, Venanzi este suspectat de comiterea unor nereguli la transferurile unor jucători care au venit sau au plecat de la Standard. Este vorba de Collins Fai, care evoluează şi acum la echipa din Liege, de Sambou Yatabare şi Christian Luyindama.

Anchetatorii se interesează de comisioanele virate lui Christophe Henrotay şi de felul în care diverse persoane ar fi fost plătite pentru aceste transferuri, existând suspiciuni legate de darea de mită. Venanzi este suspectat de asemenea de spălare de bani.

Când a devenit preşedintele lui Standard, Venanzi era foarte apropiat de Christophe Henrotay, care era în acelaşi timp prieten, consilier şi agent de jucători influent.

Contactat de RTBF, parchetul federal a confirmat că au fost efectuate două percheziţii miercuri dimineaţă. Documente, fişiere informatice şi telefoane mobile au fost confiscate pentru analiză. Deocamdată, nimeni nu a fost inculpat sau privat de libertate.

În ultimii ani, doi fotbalişti români au semnat cu Standard: Răzvan Marin, care joacă din vară la Ajax Amsterdam, şi Denis Drăguş.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu,editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Foto: (c)Standard de Liège/ Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

3 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

4 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin