Fotbal: Stadionul Centenario din Montevideo, declarat Monument Istoric Naţional

Fotbal: Stadionul Centenario din Montevideo, declarat Monument Istoric Naţional

Stadionul Centenario din Montevideo, inaugurat în 1930 cu ocazia primei ediţii a Cupei Mondiale de fotbal şi pe care fostul preşedinte al FIFA Joao Havelange l-a comparat cu Panteonul grec pentru contribuţia sa la cultura mondială, a fost declarat luni Monument Istoric Naţional, informează agenţia EFE.

"Era un lucru aşteptat de uruguayeni. Un stadion cunoscut în întreaga lume, care a fost declarat, cu mulţi ani în urmă, Monument istoric al fotbalului mondial. Facem ceva care, dacă există o lucrare care o permită, aceasta este", a asigurat ministrul uruguayan al Educaţiei şi Culturii, Pablo da Silveira, adăugând că Estadio Centenario reprezintă "un patrimoniu istoric, fotbalistic şi arhitectural" al ţării sale.

 


Foto: (c) RAUL MARTINEZ/EPA"Opera arhitectului Juan Antonio Scasso a fost una de avangardă mondială absolută atunci când a fost construită, în 1930. Are un design fantastic, atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere funcţional", a mai spus ministrul, asigurând totodată că includerea unei construcţii pe lista celor de patrimoniu nu înseamnă că aceasta este "condamnată la imobilitate", stadionul urmând să găzduiască şi de acum înainte meciuri şi alte evenimente.

 


Foto: (c) RAUL MARTINEZ/EPAMarţi seara, Stadionul Centenario din Montevideo va fi gazda meciului dintre selecţionatele Uruguayului şi Braziliei, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …