Fotbal: Stadionul Centenario din Montevideo, declarat Monument Istoric Naţional

Fotbal: Stadionul Centenario din Montevideo, declarat Monument Istoric Naţional

Stadionul Centenario din Montevideo, inaugurat în 1930 cu ocazia primei ediţii a Cupei Mondiale de fotbal şi pe care fostul preşedinte al FIFA Joao Havelange l-a comparat cu Panteonul grec pentru contribuţia sa la cultura mondială, a fost declarat luni Monument Istoric Naţional, informează agenţia EFE.

"Era un lucru aşteptat de uruguayeni. Un stadion cunoscut în întreaga lume, care a fost declarat, cu mulţi ani în urmă, Monument istoric al fotbalului mondial. Facem ceva care, dacă există o lucrare care o permită, aceasta este", a asigurat ministrul uruguayan al Educaţiei şi Culturii, Pablo da Silveira, adăugând că Estadio Centenario reprezintă "un patrimoniu istoric, fotbalistic şi arhitectural" al ţării sale.


Foto: (c) RAUL MARTINEZ/EPA



"Opera arhitectului Juan Antonio Scasso a fost una de avangardă mondială absolută atunci când a fost construită, în 1930. Are un design fantastic, atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere funcţional", a mai spus ministrul, asigurând totodată că includerea unei construcţii pe lista celor de patrimoniu nu înseamnă că aceasta este "condamnată la imobilitate", stadionul urmând să găzduiască şi de acum înainte meciuri şi alte evenimente.


Foto: (c) RAUL MARTINEZ/EPA



Marţi seara, Stadionul Centenario din Montevideo va fi gazda meciului dintre selecţionatele Uruguayului şi Braziliei, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria