FOTO „Ce mănânc astăzi”: spune-mi câte calorii consumi, ca să-ţi spun de unde eşti

FOTO „Ce mănânc astăzi”: spune-mi câte calorii consumi, ca să-ţi spun de unde eşti

De la un miner până la un angajat într-un call center şi un luptător de sumo, imaginile înfăţişează discrepanţele şi aromele locale.

Cartea este gândită în funcţie de numărul de calorii consumate de fiecare individ devenit subiect. Informaţii despre meniuri însoţesc imaginile, dar şi esee despre mâncare.

Cei doi au mai lucrat împreună la o carte, lansată în 2007, „Hungry Planet” , în care au arătat ce mănâncă familiile din toată lumea.

Bruce Hopkins, salvamar în Sidney, Australia (3.700 calorii)

„Bruce Hopkins, cu meniul său zilnic, într-o zi de februarie. Are 35 de ani şi cântăreşte 82 de kilograme. Mănâncă moderat, rareori fast food, iar alcool bea doar în anumit ocazii, cu prietenii şi familia”.

Marble Moahi, mamă infestată cu HIV (900 calorii)

„Marble Moahi, în bucătăria ei din Botswana, cu meniul său zilnic, alături de medicamentele sale. 900 de calorii consumă într-o zi de martie. Are 32 de ani şi 43 de kilograme”.

Sitarani Tyaagi, ascet Hindu (1.000 calorii)

„Sitarani Tyaagi, lângă mâncarea sa zilnică, în Ujjain, India, în aprilie. Are 70 de ani şi cântăreşte 45 de kilograme".

Maria Ermelinda Ayme Sichigalo, fermier şi mamă a opt copii (3.800 calorii)

„Maria Ermelinda Ayme Sichigalo, în bucătăria ei din satul Tingo, Ecuador. Are 37 de ani şi o greutate de 54 de kilograme. Fără masă şi scaune, Ermelinda găteşte mesele familiei sale în genunchi, deasupra focului".

Viahondjera Musutua, femeie din tribul Himba (1.500 calorii)

„Viahondjera Musutua stă lângă casa tatălui ei, alături de cel mai mic fiu al său şi mâncarea pentru o zi. Cele două mese conţin fiertură de mălai cu lapte acru, iar între acestea bea numai lapte”.

Mariel Booth, model şi studentă din New York University (2.400 calorii)

„Mariel Booth are 23 de ani şi 61 de kilograme. Deşi este mai sănătoasă decât la începutul carierei, iar greutatea sa a mai crescut de atunci, Mariel se plânge că face mai puţini bani acum".

Takeuchi Masato, luptător de sumo (3.500 calorii)

„Takeuchi Masato, al cărui nume de scenă, Miyabiyama, înseamnă Munte graţios, este la antrenament, în Japonia. Prânzul său consistă în pui prăjit, chanko nabe, adică o tocană tradiţională pentru luptătorii sumo făcută cu porc, tempura din legume, varză, ou, pui fiert şi orez alb”.

Shashi Kanth, angajat în call center(3.000 calorii)

„Shashi Kanth are 23 de ani şi 55 de kilograme. Precum multe alte mii de angajaţi într-un call center din India, se bazează pe mâncarea tip fast-food, ciocolate şi cafele pentru a-l ajuta să treacă peste noapte, timp în care vorbeşte cu clienţii occidentali despre probleme tehnice”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...