Franța: Ciocniri între manifestanți și polițiști în marja unei defilări de 1 Mai la Paris

Franța: Ciocniri între manifestanți și polițiști în marja unei defilări de 1 Mai la Paris

Mai multe ciocniri au izbucnit luni la Paris, cu ocazia unei defilări de 1 Mai, între tineri cu cagule și forțele de ordine, doi polițiști fiind răniți, conform prefecturii de poliție, cu șase zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, transmite AFP.

"Indivizi mascați și cu cagule au aruncat cu proiectile și cocteiluri Molotov asupra forțelor de ordine", care au răspuns cu gaze lacrimogene, a precizat poliția. Doi membri ai forțelor de ordine au fost răniți, a adăugat poliția.

Marșul, condus de membri ai patru sindicate în spatele unui banner pe care era scris 'Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă', s-a întrerupt în mai multe rânduri. Mai mulți indivizi, poziționați înaintea manifestației, s-au ciocnit cu polițiștii aflați în dispozitiv, aruncând cu proiectile și cu cocteiluri Molotov.

Distrugeri ai fost cauzate și de unii participanți la marș.

Uniunea sindicală pentru lupta împotriva extremei-drepte, care prevala în 2002 la calificarea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale a lui Jean-Marie Le Pen, este acum împărțită.

Sindicatele au defilat luni divizate în privința recomandării de vot pentru contracararea candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen, care se va confrunta cu centristul Emmanuel Macron la turul al doilea al alegerilor prezidențiale de la 7 mai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante