Franța: Sediul Frontului Național, percheziționat în ancheta privind plata unor asistenți europarlamentari

Franța: Sediul Frontului Național, percheziționat în ancheta privind plata unor asistenți europarlamentari

Anchetatorii francezi au percheziționat miercuri sediul din Nanterre (departamentul Hauts-de-Seine) al partidului de extremă dreapta Frontul Național, în cadrul unei investigații privind posibile nereguli financiare legate de plata unor asistenți ai eurodeputaților formațiunii, relatează DPA și Reuters, citând surse judiciare.

Bănuielile se referă la salariile plătite unui număr de 20 de asistenți prezenți în organigrama Frontului Național, apărând suspiciunea că aceștia au fost folosiți pentru alte sarcini decât cele legate de activitatea europarlamentară.

Dacă faptele se vor dovedi reale, justiția ar putea considera că este vorba despre o finanțare ilegală a partidului.

Frontul Național a calificat acuzațiile drept un complot îndreptat împotriva sa, respingându-le ca lipsite de bază legală. Frontul Național denunță 'jalnica afacere așa-zisă a asistenților parlamentari, lansată în ajunul alegerilor departamentale de către socialistul german Martin Schulz (președintele PE — n.r.) în 2015', se arată într-un comunicat.

Marți, a fost percheziționat biroul lui Jean-Marie Le Pen din Saint-Cloud (Hauts-de-Seine) în aceeași anchetă , în prezența președintelui de onoare al FN.

Acțiunea a fost ordonată de Parchetul din Paris, care a primit informații de la Oficiul european de luptă antifraudă (Olaf), sesizat el însuși de Parlamentul European, a explicat avocatul Frédéric Joaquim.

'Sunt ținta unei persecuții deliberate din partea puterii și acum a Parlamentului European', a declarat Jean-Marie Le Pen.

În noiembrie 2015, anchetatorii au percheziționat același birou din Saint-Cloud într-o anchetă referitoare la presupuse fapte de spălare de bani, fraudă fiscală și omisiune în declarația de avere a fondatorului FN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”