Fregata amiralul Makarov, avariată în atacul ucrainean cu drone asupra Flotei Marii Negre

Fregata amiralul Makarov, avariată în atacul ucrainean cu drone asupra Flotei Marii Negre

În atacul lansat asupra Flotei ruse a Mării Negre în portul Sevastopol, pe 29 octombrie, cel mai probabil forțele ucrainene marină au lovit o fregată din clasa Grigorovici cu drone submarine, scriu experții Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Amploarea daunelor provocate navelor este necunoscută FOTO Twitter

Este vorba despre fregata amiralul Makarov, care a devenit nava-amiral a Flotei Mării Negre cu cartierul în portul Sevastopol (Crimeea ocupată), după scufundarea crucișătorului Moskva.

Mai multe filmări cu atacul ucrainean au apărut pe rețelele sociale inclusiv unele în care portul Sevastopol este învăluit în fum, probabil ca urmare a activării apărării aeriene rusești.

Potrivit declarației Ministerului rus al Apărării, care a descris un „atac terorist”, forțele ucrainene au lansat șapte drone maritime și nouă drone aeriene, iar acestea au lovit atât Flota Mării Negre, cât și ținte civile din Sevastopol.

Ministerul rus al Apărării pretinde că forțele armate ruse au distrus cea mai mare parte a dronelor.

Starea navelor vizate de atacul ucrainean este necunoscută, în condițiile în care autoritățile rusești susțin că avariile suferite sunt unele minore.

Pe de altă parte, oficialii ucrainenii, citând presa locală, susțin că au fost văzute echipaje de salvare care încercau să stingă flăcările care au cuprins una dintre nave.

Comentatorii și analiștii cred că nava avariată alături de un dragor maritim este fregata amiralul Makarov într-o potențială repetare a scenariului în care Rusia a pierdut nava-amiral Moskva.

În urma atacului, Kremlinul a anunțat că Moscova se retrage din acordul privind transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră mediat de Turcia și ONU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”