Gabriel Oprea a transmis președintelui Senatului o solicitare de revotare a cererii privind urmărirea penală

Gabriel Oprea a transmis președintelui Senatului o solicitare de revotare a cererii privind urmărirea penală

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a transmis președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, o cerere privind reluarea votului în cazul solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitoare la începerea urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă.

"Am depus astăzi cererea către Președintele Senatului. Nu a fost și nu este intenția mea să fug de Justiție. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări și răfuieli cu substrat politic", a scris Oprea, vineri, pe Facebook.

La postarea de pe Facebook, Oprea a atașat și cererea transmisă președintelui Senatului.

"Vă rog să supuneți încă o dată la vot, în următoarea ședință a plenului Senatului, scrisoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție prin care solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în Dosarul nr. 905/P/2015", se arată în cererea fostului vicepremier.

Senatorii au votat luni împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

S-au înregistrat 45 de voturi "pentru", 73 "împotrivă". Șase voturi au fost anulate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”