Generalul Ben Hodges: „Rușii pot fi învinși în Ucraina până la sfârșitul anului”

Generalul Ben Hodges: „Rușii pot fi învinși în Ucraina până la sfârșitul anului”

Generalul american insistă să transfere și mai multă artilerie și rachete cu rază lungă în Ucraina pentru trecerea la o contraofensivă majoră.

Până la sfârșitul anului, Ucraina ar putea respinge ocupanții ruși în poziția din 23 februarie, cu condiția ca Occidentul să furnizeze arme în cantități suficiente. Armata rusă a depășit deja vârful puterii sale de șoc și frontul nu se mișcă, dar Ucraina mai are puține arme pentru a porni la contraofensivă, a declarat generalul american în rezervă Ben Hodges într-un interviu acordat Deutsche Welle .

Ucrainenii au fost incredibil de rezistenți, plini de resurse, inovatori, dar au nevoie de artilerie mai precisă și cu rază lungă de acțiune. Artilerie și rachete care pot trage în continuare și să distrugă artileria rusă, logistica, să lovească aerodromurile rusești. Acest lucru este necesar. Am oferit ceva, dar nu este suficient pentru a avea un efect decisiv. De aceea linia frontului nu s-a schimbat de aproximativ o lună. Rușii au ajuns la punctul culminant, nu mai pot face nimic. Dar ucrainenii au nevoie de arme pentru a câștiga ”, a spus Ben Hodges.

Fostul comandant al forțelor americane în Europa a spus că rușii au ajuns deja la punctul culminant al ofensivei și nu au putut să avanseze mai departe. Mai mult, nu își pot proteja nici măcar spatele. „Durata războiului va depinde dacă facem tot ce am promis sau dacă livrăm toate armele promise. Cred că îi putem împinge înapoi la linia din 23 februarie până la sfârșitul acestui an”, a spus generalul Hodges.

Ucraina poate suferi o înfrângere în absența armelor occidentale

Victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei depinde în mod direct de asistența militară a Occidentului și, în absența acesteia, se poate termina cu o înfrângere nu numai pentru noi, ci și pentru întreaga Europă. În acest caz, Federația Rusă nu se va opri și nu va ataca alte țări ale continentului. În plus, probabila victorie a lui Putin în Ucraina va elibera mâinile altor regimuri autoritare, ceea ce va duce la o serie întreagă de conflicte armate în lume, susține consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak , într-un interviu acordat publicației finlandeze Helsingin Sanomat .

El crede că victoria Rusiei va da un exemplu prost pentru alți dictatori, care vor vedea că democrația poate fi învinsă prin forța brută și manipularea informațiilor.

Dacă Rusiei i se permite să câștige războiul, va putea să-și dicteze condițiile Europei. Aceasta va duce la avansarea Rusiei în Moldova, Georgia, Kazahstanul de Nord sau statele baltice. Rusia va manipula politica internă a UE, provocând forțe de extremă stângă și extremă dreaptă. Va începe o reacție în lanț, pentru că alte state autoritare vor înțelege că își pot atinge scopul cu ajutorul unui război agresiv ”, a spus Podoliak.

Consilierul șefului Președinției a subliniat încă o dată că, în opinia sa, războiul se va încheia la masa negocierilor, dar ele vor avea loc doar atunci când Ucraina va recuceri teritoriile ocupate și va putea dicta propriile condiții agresorului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...