Giurgiu: Coadă de tiruri de până la șapte kilometri în PTF Giurgiu-Ruse

Tirurile care vor să iasă prin PTF Giurgiu- Ruse formează, pe DN 5 București-Giurgiu, o coadă de aproximativ șapte kilometri până în dreptul localității Frătești, timpul de așteptare pentru trecerea frontierei putând ajunge și la șase ore.

"Noi procesăm cam patru sute de camioane pe fiecare sens de mers în 12 ore și pot spune că timpul de așteptare în frontieră, din momentul în care se plătește taxa de pod și până la controlul de frontieră, este de aproximativ 35-40 de minute, dar pentru cel care se așează acum la la coadă și se află în dreptul localității Remuș sau Frătești timpul de așteptare poate fi și de șase-șapte ore", a declarat joi, pentru AGERPRES, șeful ITPF Giurgiu, Radu Leorda.

Conform acestuia, traficul este crescut și pentru că, în ultima perioadă, multe camioane românești merg cu marfă în Bulgaria sau Grecia, dar și pentru că șoferii care merg în Bulgaria trebuie să își achiziționeze vinietele de călătorie pentru drumurile din țara vecină din punctul de frontieră.

Partea bulgară la PTF Giurgiu-Ruse, "lucrează cu două cântare", iar în partea română se lucrează pe "două până la trei artere de mers".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Andreea Esca, vedeta Pro TV, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

3 ULTIMA ORĂ 20 de state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriil…

4 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

5 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…