Giurgiu: Coadă de tiruri de până la șapte kilometri în PTF Giurgiu-Ruse

Giurgiu: Coadă de tiruri de până la șapte kilometri în PTF Giurgiu-Ruse

Tirurile care vor să iasă prin PTF Giurgiu- Ruse formează, pe DN 5 București-Giurgiu, o coadă de aproximativ șapte kilometri până în dreptul localității Frătești, timpul de așteptare pentru trecerea frontierei putând ajunge și la șase ore.

"Noi procesăm cam patru sute de camioane pe fiecare sens de mers în 12 ore și pot spune că timpul de așteptare în frontieră, din momentul în care se plătește taxa de pod și până la controlul de frontieră, este de aproximativ 35-40 de minute, dar pentru cel care se așează acum la la coadă și se află în dreptul localității Remuș sau Frătești timpul de așteptare poate fi și de șase-șapte ore", a declarat joi, pentru AGERPRES, șeful ITPF Giurgiu, Radu Leorda.

Conform acestuia, traficul este crescut și pentru că, în ultima perioadă, multe camioane românești merg cu marfă în Bulgaria sau Grecia, dar și pentru că șoferii care merg în Bulgaria trebuie să își achiziționeze vinietele de călătorie pentru drumurile din țara vecină din punctul de frontieră.

Partea bulgară la PTF Giurgiu-Ruse, "lucrează cu două cântare", iar în partea română se lucrează pe "două până la trei artere de mers".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro