Giurgiu: Coadă de tiruri de până la șapte kilometri în PTF Giurgiu-Ruse

Giurgiu: Coadă de tiruri de până la șapte kilometri în PTF Giurgiu-Ruse

Tirurile care vor să iasă prin PTF Giurgiu- Ruse formează, pe DN 5 București-Giurgiu, o coadă de aproximativ șapte kilometri până în dreptul localității Frătești, timpul de așteptare pentru trecerea frontierei putând ajunge și la șase ore.

"Noi procesăm cam patru sute de camioane pe fiecare sens de mers în 12 ore și pot spune că timpul de așteptare în frontieră, din momentul în care se plătește taxa de pod și până la controlul de frontieră, este de aproximativ 35-40 de minute, dar pentru cel care se așează acum la la coadă și se află în dreptul localității Remuș sau Frătești timpul de așteptare poate fi și de șase-șapte ore", a declarat joi, pentru AGERPRES, șeful ITPF Giurgiu, Radu Leorda.

Conform acestuia, traficul este crescut și pentru că, în ultima perioadă, multe camioane românești merg cu marfă în Bulgaria sau Grecia, dar și pentru că șoferii care merg în Bulgaria trebuie să își achiziționeze vinietele de călătorie pentru drumurile din țara vecină din punctul de frontieră.

Partea bulgară la PTF Giurgiu-Ruse, "lucrează cu două cântare", iar în partea română se lucrează pe "două până la trei artere de mers".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache