Gorghiu: PSD refuză un dialog civilizat pentru alegerea democratică a primarilor

Gorghiu: PSD refuză un dialog civilizat pentru alegerea democratică a primarilor

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că social-democrații refuză un dialog civilizat pentru alegerea democratică a primarilor și practică un sistem numit "pesedism". "PSD refuză să poarte un dialog civilizat despre cum putem face alegerea primarilor mai democratică. Ei nu se vor împăca niciodată cu democrația", a scris Gorghiu, vineri, pe Facebook.

Ea critică faptul că PSD a modificat legea cu privire la traseism, modul în care social-democrații au organizat alegerile în diaspora și neorganizarea de alegeri parțiale.

"PSD poate funcționa doar într-un sistem în care: pot să suspende legea ca să racoleze sute de primari înaintea alegerilor prezidențiale, își permit să suspende dreptul la vot al cetățenilor — cum au procedat în cazul scrutinului din diaspora și în cazul alegerilor parțiale de pe teritoriul țării, pe care au refuzat să le organizeze, doar ei pot modifica legislația electorală cu mai puțin de 3 luni înainte de alegeri — așa cum au procedat în 2008", a scris Gorghiu.

Copreședintele PNL precizează că PSD a susținut în urmă cu cinci ani alegerea primarilor în două tururi. "Pot să țină discursuri sfâșietoare în favoarea votului în două tururi, pentru ca, după 5 ani, să apere cu înverșunare votul într-un singur tur, pot să decreteze că alegerile în două tururi sunt un lucru rău, doar pentru că turul doi le-a adus înfrângerea la prezidențiale și o traumă electorală", spune liderul liberal, care susține că acest sistem practicat de PSD se numește "pesedism".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă