Guvern: Noi medicamente în lista celor compensate şi gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice şi neurologice

Guvern: Noi medicamente în lista celor compensate şi gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice şi neurologice

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi includerea a două medicamente inovative în lista celor compensate şi gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice şi neurologice.

"În şedinţa de Guvern de astăzi au fost incluse noi medicamente inovative în lista celor compensate şi gratuite pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice şi neurologice. Pe lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii incluşi în programele naţionale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu şi spitalicesc se adaugă două molecule noi pentru care au fost încheiate contracte şi care se utilizează în tratarea unor boli grave, cum ar fi neoplasmul tiroidian medular agresiv şi simptomatic şi scleroza multiplă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că anul trecut au fost introduse în lista medicamentelor compensate şi gratuite 37 de molecule noi, care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice precum afecţiuni oncologice, boli cardiovasculare, HIV- SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinală. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...