Halep, servită cu mâncare deja contaminată în SUA? Cazul de dopaj, aruncat în aer de un nou scenariu

Halep, servită cu mâncare deja contaminată în SUA? Cazul de dopaj, aruncat în aer de un nou scenariu

Scenariile privind modului în care o substanță interzisă, Roxadustat, a ajuns în organismul Simonei Halep (31 de ani, 10 WTA) depășesc deja viteza cu care vin și trec valurile de COVID. În decurs de o săptămână doar, au fost avansate tot felul de teorii, unele de-a dreptul SF, în acest caz de dopaj care a retrogradat inclusiv războiul din Ucraina în plan secund, cel puțin la nivel intern.

Simona Halep lucrează, în această perioadă, cu echipa ei de avocați. FOTO: Arhiva Adevărul

Acum, Răzvan Itu, directorul general al Federației Române de Tenis, a venit și el cu propria sa variantă, în ceea ce privește situația Simonei Halep. Itu crede că e posibil ca Roxadustat să fi ajuns în organismul fostului lider mondial prin mâncare.

În mod normal, nu poate cineva să-ţi prepare băutura energizantă fără ca tu să ştii, e logic. E greu, dar într-o echipă trebuie să ai încredere. E posibilă şi contaminarea, prin atingerea unui produs... poate fi prin orice mijloace. De exemplu, când am fost în 2017 sau 2018 în Argentina, acolo carnea de vită e contaminată. Ea conţine deja produse de doping. Chiar mă tot gândeam cum argentinienii pot alerga atât de mult fără să obosească. De aceea, nouă ni s-a spus atunci să evităm această carne de vită sau porc, pentru că ea conţine elemente care îţi dau putere“, a spus Răzvan Itu.

Acesta s-a arătat optimist, totuși, că „Simo“ va depăși cu bine acest moment, deși o eventuală suspendare poate ajunge până la 4 ani!

Şansele Simonei sunt foarte mari pentru că e o persoană onestă şi deschisă. Eu cred în ea că îşi poate dovedi nevinovăţia. Suspendarea poate să nu însemne finalul carierei, depinde ce se dispune, pe ce perioadă. Noi suntem în spatele ei. Federaţia a fost notificată de Comisia antidoping despre situaţia ei“, a adăugat Răzvan Itu.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj