Handbal feminin: România abordează Campionatul Mondial 2017 cu dorința de a repeta performanța de la ediția trecută

Handbal feminin: România abordează Campionatul Mondial 2017 cu dorința de a repeta performanța de la ediția trecută

Naționala feminină de handbal a României abordează Campionatul Mondial din Germania, care se va desfășura între 1 și 17 decembrie, cu gândul de a repeta performanța de la ediția trecută, când a cucerit medaliile de bronz.

Tricolorele, fără o serie de jucătoare importante, precum Paula Ungureanu, Aurelia Brădeanu sau Oana Manea, retrase din națională, vor juca într-o grupă destul de dificilă, alături de Spania, Franța, Angola, Slovenia și Paraguay.

În Grupa A, de la Trier, România va debuta contra celei mai slabe adversare, Paraguayul, pe 2 decembrie (15,00, ora României). Va urma partida cu Slovenia (3 decembrie, 15,00), meciul cu Spania (5 decembrie, 21,30), partida cu Angola (7 decembrie, 19,00), ultimul meci fiind contra vicecampioanei olimpice Franța (8 decembrie, ora 19,00).

România este singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, având o medalie de aur (1962), două de argint (1973, 2005), una de bronz (2015) și cinci clasări pe locul patru (1971, 1975, 1993, 1999, 2007).

La ediția trecută, desfășurată în 2015 în Danemarca, România, sub comanda suedezului Tomas Ryde, a ocupat locul al treilea după 31-22 cu Polonia în finala mică. Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului final, ea fiind și golghetera competiției. Norvegia a cucerit al treilea său titlu mondial, după o finală cu Olanda.

Selecționerul echipei României în prezent este spaniolul Ambros Martin, care a terminat pe locul 6 cu tricolorele la Europeanul de anul trecut.

Ultima verificare a României înaintea participării la CM 2017 a fost Trofeul Carpați, de la Craiova. România a ocupat locul al doilea, după ce a fost învinsă de Polonia cu 27-21, a întrecut Macedonia cu 31-18 și a învins Brazilia la limită, cu 24-23.

România s-a calificat la Mondial după ce a câștigat ambele manșe ale barajului cu Austria (34-29, 33-24).

Componența grupelor pentru CM 2017:
Grupa A (Trier): Franța, România, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay;
Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia;
Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia;
Grupa D (Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun.

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală, urmând să joace încrucișat echipele din Grupele A și B, respectiv C și D. Finala este programată pe 17 decembrie, la Hamburg.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?