Handbal feminin: România şi-a asigurat prezenţa în grupele principale la EURO 2020, după 28-24 cu Polonia

Handbal feminin: România şi-a asigurat prezenţa în grupele principale la EURO 2020, după 28-24 cu Polonia

Naţionala României şi-a asigurat prezenţa în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2020 din Danemarca, după cu 28-24 (11-15) cu Polonia, sâmbătă, la Kolding, în Grupa D.

Tricolorele au obţinut o victorie mult mai dificilă decât arată scorul final, după ce au fost conduse trei sferturi din meci.

Polonia a început bine şi a condus cu 4-1, dar jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea, la prima sa victorie ca selecţioner, au egalat, 4-4 (min. 10). Apoi, Polonia a preluat controlul jocului şi s-a desprins la cinci goluri, 11-6, 12-7, 13-8, 15-10, intrând la pauză cu patru goluri avans, 15-11.

Dacă în prima parte, România a evoluat slab şi în atac şi în apărare, în repriza secundă jocul defensiv s-a îmbunătăţit considerabil, blocul nostru de apărare a fost mai agresiv, iar în atac, deşi lucrurile nu au mers foarte bine, s-au găsit soluţii individuale în majoritatea dăţilor.

Diferenţa de pe tabelă a scăzut, iar în min. 45, Neagu reuşea egalarea, 18-18. România a condus pentru prima oară în min. 48, cu 20-19, tricolorele reuşind o serie de trei goluri la rând, care l-au adus un avantaj de 21-19. În două minute, Polonia a egalat, 21-21, România a ratat atacul următor, dar Ostase a reuşit o intercepţie care s-a dovedit crucială în economia partidei, pivotul nostru obţinând şi o eliminare în tabăra adversă (Gega). România a fructificat la maximum oportunitatea şi s-a desprins la 24-21 (56), iar precipitarea din echipa poloneză a făcut ca victoria să fie şi mai clară, 28-24.

O contribuţie importantă a avut şi portarul Denisa Dedu, care a scos mai multe mingi (procentaj 31%) după ce a lipsit la primul meci al naţionalei.

Golurile reprezentativei României au fost marcate de Cristina Neagu 8, Lorena Ostase 6, Cristina Laslo 6, Nicoleta Dincă 3, Ana Maria Iuganu 2, Laura Popa 2, Eliza Buceschi 1.

Pentru Polonia au înscris: Aleksandra Rosiak 7 goluri, Aneta Labuda 5, Marta Gega 3, Kinga Grzyb 2, Aleksandra Zych (Măgura Cisnădie) 2, Natalia Nosek 2, Karolina Kochaniak 1, Joanna Szarawaga 1, Dagmara Nocun 1.

Meciul a fost arbitrat de danezele Karina Christiansen şi Line Hesseldal Hansen.

După 19-22 cu Germania şi 28-24 cu Polonia, România va juca luni ultimul meci din grupă, contra Norvegiei (21:30). Tot sâmbătă are loc şi meciul Norvegia - Germania (19:15).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Echipa Nationala de Handbal Feminin a Romaniei /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”