Handbal masculin: România, surclasată de Belarus cu 32-22, în preliminariile Campionatului European din 2018

Handbal masculin: România, surclasată de Belarus cu 32-22, în preliminariile Campionatului European din 2018

Naționala masculină de handbal a României a fost surclasată de Belarus cu scorul de 32-22 (19-11), joi seara, în Sala Polivalentă din Craiova, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatul European din 2018.

 În urma acestui rezultat, Belarus și Serbia s-au calificat la turneul final, în timp ce tricolorii au șanse mici să obțină calificarea de pe locul al treilea.

România a fost dominată la toate capitolele de oaspeți, pe care îi învinsese cu 26-23 la Minsk, în meciul de debut al campaniei, în noiembrie anul trecut. Tricolorii au început în forță, cu două victorii în tot atâtea meciuri, iar apoi au pierdut următoarele trei partide.

Belarus a început excelent meciul și a condus cu 4-0, tricolorii s-au apropiat la două goluri (3-5, 4-6, 6-8, 7-9), dar oaspeții s-au desprins la cinci goluri, 7-12, pentru ca la pauză să aibă 19-11. În partea a doua, Belarus a condus și la 12 goluri, 28-16 (51), scorul final fiind de 32-22.

Portarul Ivan Mațkevici, care s-a despărțit vara aceasta de Steaua, a fost cel mai bun om al oaspeților.

Au evoluat echipele:

România: Mihai Popescu, Ionuț Iancu — Marius Mocanu (5 goluri), Ionuț Ramba, Demis Grigoraș (5), Valentin Ghionea (2), Dan Racoțea (2), Marius Sadoveac, Cosmin Capotă, Ciprian Șandru (2), Alexandru Csepreghi (4), Adrian Rotaru, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe, Răzvan Pavel (1), Roland Thalmaier (1). Selecționer: Xavi Pascual Fuertes.

Belarus: Ivan Mațkevici, Viaceslav Soldațenko — Ivan Brovka (3), Vladislav Kuleș (3), Maxim Babicev, Boris Puhovski (7), Denis Rutenka (4), Viaceslav Șumak, Andrei Iurinok (2), Maksim Baranov, Artur Karvațki (4), Aleksandr Podșivalov, Artem Karalek (6), Aleksandr Titov, Artiom Kulak (1), Vadim Gaiducenko (2). Selecționer: Iuri Șevțov.

Au arbitrat ungurii Csaba Dobrovits și Peter Tajok, iar delegat EHF a fost Klaus Dieter Convents (Belgia).

Înaintea ultimelor meciuri din grupă, Polonia — România (18 iunie, 15,30, la Gdansk) și Belarus — Serbia (18 iunie), pe primul loc se află Belarus, 7 puncte, urmată de Serbia, 7 puncte, România, 4 puncte, Polonia, 2 puncte.

Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe se vor califica la turneul final din Croația, programat între 12 și 28 ianuarie 2018. România nu s-a mai calificat la Campionatul European de 22 de ani.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”