Haos în transporturile europene în urma exploziilor de la Bruxelles

Haos în transporturile europene în urma exploziilor de la Bruxelles

Transportul public din Bruxelles a fost complet oprit, aeroportul și principalele gări feroviare din oraș au fost închise și măsurile de securitate au fost consolidate în mai multe metropole europene în urma exploziilor produse marți dimineață pe aeroportul bruxellez Zaventem și în rețeaua de metrou din Bruxelles, soldate cu cel puțin 21 de morți, relatează AFP.

Autoritățile belgiene au decis să ridice la maximum nivelul de alertă antiteroristă pe tot teritoriul belgian.

''Întreaga noastră rețea este în prezent închisă'', a indicat compania de transport public bruxelleză STIB.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem este închis până miercuri dimineață, la ora 06:00 (05:00 GMT), a precizat Brussels Airport, în timp ce principalele gări feroviare din Bruxelles sunt închise până la noi dispoziții.

Zborurile dinspre și către Bruxelles au fost suspendate. ''Multe avioane au fost redirecționate spre aeroportul Charleroi'' (sudul Belgiei), a indicat un purtător de cuvânt al companiei ce administrează aeroporturile din Paris.

''Rămâneți unde vă aflați!'', a menționat Centrul de criză belgian, pe contul său de Twitter.

Atentatele au avut repercusiuni asupra altor părți ale Europei. Mai multe mari orașe au decis să-și întărească măsurile de securitate. La Paris, poliția a consolidat securitatea în aeroporturi, gări și pe rețeaua de transport public.

Serviciile olandeze de combatere a terorismului au anunțat înăsprirea măsurilor de securitate în aeroporturile din Olanda, precum și a controalelor la granița cu Belgia.

Aeroportul londonez Gatwick, precum și cele de la Frankfurt și Moscova și-a suplimentat măsurile de securitate antiteroristă.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

LIVE UPDATE Atacuri teroriste la Bruxelles (FOTO-VIDEO)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...