Harta taberelor din PSD. Paul Stănescu, în fruntea grupului nemulțumiților

Harta taberelor din PSD. Paul Stănescu, în fruntea grupului nemulțumiților

Harta taberelor din PSD. Paul Stănescu, în fruntea grupului nemulțumiților. Paul Stănescu conduce informal grupul nemulţumiţilor din PSD, potrivit informaţiilor obţinute de Digi24 . În tabăra celor nemulţumiţi sau care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea se numără liderii organizaţiilor din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeş, Buzău, Caraş Severin, Timiş şi a trei organizaţii de sector din Bucureşti.  Aceştia vor să îi ceară lui Liviu Dragnea să îşi schimbe stilul de a conduce partidul sau să facă un pas în spate. În plus, vor ca înainte de Comitetul Executiv să obţină majoritatea în rândul organizaţiilor PSD.

Tot potrivit informaţiilor Digi24, nemulţumiţii nu vor să meargă în spatele Gabrielei Firea, căreia îi reproşează că s-a grăbit cu atacul asupra lui Liviu Dragnea la Comitetul Executiv de la Neptun.

Există şi nehotărâţi sau lideri de organizaţii care aşteaptă să vadă cum vor decurge lucrurile. Organizaţia Botoşani este divizată, existând contestări puternice pentru actuala conducere locală. Filialele din Prahova, Mureş, Iaşi, Hunedoara, Bistriţa Năsăud sau Sălaj nu au stabilit clar ce vor face. Şi-ar dori ca deciziile să fie luate într-un cadru mai larg, nu în cerc restrâns, în biroul lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea beneficiază în continuare de o majoritate în Comitetul Executiv. Pentru aceasta lucrează şi secretarul general, Marian Neacşu, care vorbeşte cu fiecare organizaţie în care există nemulţumiri pentru a o convinge să rămână fidelă liderului PSD. Organizaţiile Teleorman, Neamţ, Galaţi, Maramureş, Satu Mare, Dolj, Ialomiţa, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Braşov, Bacău, Covasna, Harghita, Alba sau Arad şi trei organizaţii de Sector din Bucureşti sunt în continuare alături de Liviu Dragnea.

Potrivit Statutului PSD, Congresul Extraordinar al partidului se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv Naţional, a grupurilor parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puţin 16 organizaţii județene/de sector ale PSD.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...