HOPA! Uite proasta, bă, a prins curaj! Dăncilă îi cere președintelui să își asume „decizia neconstituțională” de la referendum!

HOPA! Uite proasta, bă, a prins curaj! Dăncilă îi cere președintelui să își asume „decizia neconstituțională” de la referendum!
 
Proasta României a declarat vineri la Bistrița Năsăud că președintele Klaus Iohannis trebuie să își asume și să plătească politic pentru convocarea referendumului pe justiție din 26 mai, după ce Curtea Constituțională a decis că nu se pot interzice prin legea fundamentală amnistierea și grațierea infractorilor condamnați pentru corupție.

”Este clar că președintele Iohannis trebuie să își asume această decizie (de a întreba la referendum dacă românii sunt de acord cu interzicerea grațierii faptelor de corupție – n. red.), care nu este constituțională. Așa cum fiecare dintre noi plătim pentruu deciziile pe care le luăm, cred că și președintele Iohannis va plăti politic pentru această decizie. De fiecare dată s-a arătat cu degetul spre PSD, dacă noi luam o decizie neconstituțională, toată lumea ne trăgea la răspundere. Președintele Iohannis trebuie să își asume”, a declarat Viorica Dăncilă într-o conferință de presă la Bistrița Năsăud.

Întrebată dacă împărtășește opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, care i-a cerut președintelui Klaus Iohannis demisia după decizia CCR, Dăncilă a răspuns: ”Nu comentez acest lucru, nu vreau să vorbesc despre acest lucru. Președintele României a greșit când a venit cu această propunere care s-a dovedit a fi neconstituțională”.

Curtea Constituțională a respins joi ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției depuse de putere și de opoziție în urma referendumului din 26 mai.

Judecătorii au decis cu unanimitate de voturi că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalcă limitele revizuirii Constituției, au explicat sursele citate.

Potrivit acestora, ”exceptarea infracțiunilor de corupție de la grațiere sau amnistie este neconstituțională”.

”Nu poți separa un grup de infracțiuni prin Constituție. O poți face prin lege, dar nu prin Constituție pentru că se încalcă limitele revizuirii, se încalcă principiul egalității în drepturi”, au declarat surse participante la dezbateri pentru G4Media.ro.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

4 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

5 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan