Horodniceanu despre propunerile MJ: O parte nu sunt foarte bine-venite în acest moment

Horodniceanu despre propunerile MJ: O parte nu sunt foarte bine-venite în acest moment

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marți, după ce a participat la ședința Consiliului procurorilor generali, că o parte dintre propunerile legislative anunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, "nu sunt foarte bine-venite în acest moment".

"Nu putem discuta astăzi despre admiterea sau respingerea propunerilor până nu vom vedea cu siguranță ceea ce domnul ministru, care și-a câștigat respectul sistemului judiciar, va considera că trebuie să trimită CSM, conform termenelor legale. În termen de 30 de zile, Consiliul va da sau nu avizul pe respectivele legi. Cred că am învățat să apreciem doar atunci când avem ceva scris. Până una — alta, la principii putem răspunde doar cu alte principii. Procurorii DIICOT și-au expus opinia potrivit căreia în momentul în care vor vedea proiectele scrise, pentru că știți că diavolul se ascunde în amănunte, până la urmă, trebuie să vedem toate nuanțele și să vedem exact la acel moment modul în care, dacă ni se va cere opinia, vom putea răspunde. Până la urmă, dacă aceste principii vor face parte din legile Justiției considerăm că nu sunt foarte bine-venite în acest moment, parte din ele. Proiectele au și foarte multe puncte bune", a spus Horodniceanu.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat, marți, că procurorii nu și-au însușit propunerile de modificare a legilor Justiției prezentate de ministrul Tudorel Toader, deoarece acestea afectează independența Justiției.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia