Hunedoara: Zăpadă de 80 de centimetri în Parâng; mai mulți copii aflați în tabără vor fi aduși cu telescaunul în Petroșani

Hunedoara: Zăpadă de 80 de centimetri în Parâng; mai mulți copii aflați în tabără vor fi aduși cu telescaunul în Petroșani

Mai mulți copii aflați într-o tabără de nutriție în stațiunea Parâng, din Valea Jiului, care ar fi trebuit să plece acasă duminică, vor fi aduși în Petroșani cu telescaunul, deoarece zăpada căzută la munte în ultimele ore măsoară 80 de centimetri, iar accesul mijloacelor de transport auto în zonă nu este posibil, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Copiii nu sunt în pericol și vor fi supravegheați îndeaproape de salvamontiști, care vor verifica și condițiile de coborâre cu telescaunul.

''Copiii nu sunt în pericol, dar în cazul în care vor trebui să coboare din stațiunea Parâng vor fi aduși în Petroșani cu telescaunul. Vor fi efectuate mai multe probe la telescaun, iar copiii vor fi coborâți pe rând, asistați de salvamontiști'', a precizat Bodean.

Potrivit acestuia, în stațiunea Parâng ninge din cursul nopții de sâmbătă spre duminică, iar stratul de zăpadă a ajuns la 80 de centimetri. În zonă vântul bate cu putere și viscolește zăpada, ceea ce nu permite accesul mașinilor, mai ales că drumul spre stațiunea Parâng nu este modernizat.

Din cauza zăpezii și a vântului, stațiunea Parâng a rămas câteva ore fără energie electrică, dar situația s-a remediat duminică dimineața. În perioada în care curentul electric a fost întrerupt, energia a fost asigurată cu ajutorul unui generator electric.

Potrivit salvamontiștilor, a nins și în stațiunea Straja, din Masivul Vâlcan, unde stratul de zăpadă a ajuns la 30 de centimetri. Aici nu sunt probleme, iar în stațiune numărul vizitatorilor este foarte mic.

În stațiunea Râușor, din Retezat, stratul de zăpadă este sub 2 centimetri, dar vântul bate tare.

Județul Hunedoara se află duminică sub cod portocaliu de ninsori, până luni la ora 11,00, și cod galben de vânt puternic, până duminică la ora 18,00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”