IGPF: Numărul persoanelor care au tranzitat frontiera în minivacanţă, cu 50% mai mare faţă de anul trecut

Aproximativ 1.511.000 de persoane au tranzitat frontiera, în perioada minivacanţei de Sf. Maria (14-18 august), fiind înregistrată o creştere cu 50% la persoane şi cu 48 % la mijloace de transport faţă de perioada similară a anului trecut, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de sud. Media timpilor de aşteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale, în urma unor măsuri de fluidizare, precizează sursa amintită.

În intervalul menţionat, frontiera a fost tranzitată de 686.000 de persoane pe sensul de intrare în ţară şi 825.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 360.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-bulgară, pe unde au trecut graniţa peste 437.000 persoane, precum şi cele de la frontiera româno-ungară unde au efectuat formalităţile aproximativ 435.000 persoane, cele mai tranzitate fiind PTF Giurgiu şi PTF Nădlac II (191.000, respectiv 182.000 de treceri). De asemenea, în această perioadă prin punctele aeroportuare au trecut graniţa aproximativ 270.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.

"Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor", precizează IGPF.

Poliţia de Frontieră anunţă că şi pentru perioada următoare a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale.

Autorităţile recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor. La graniţa cu Bulgaria sunt deschise 11 puncte de trecere ale frontierei: P.T.F. Giurgiu - Ruse, P.T.F. Calafat - Vidin P.T.F. Bechet - Oreahovo (bac), P.T.F. Zimnicea - Şvitşov (bac), P.T.F. Turnu Măgurele - Nicopole (bac), P.T.F. Vama Veche - Durankulak, P.T.F. Ostrov - Silistra, P.T.F. Negru Vodă - Kardam, P.T.F. Călăraşi-Silistra (bac), P.T.F. Lipniţa - Kainardja şi P.T.F. Dobromir - Krushar, ultimele două fiind pentru autovehicule cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare fiind de la ora 08:00 la ora 20:00.

Persoanele care se prezintă la frontieră sunt sfătuite să pregătească din timp documentele de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate. De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. De asemenea, pentru turiştii care se deplasează în Bulgaria, există posibilitatea achiziţionării on-line de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg (acest site având şi meniu în limba română) sau www.vinetki.bg, precum şi din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

5 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere