IGPR: Nigerian urmărit pentru fraudă în Ungaria, reţinut la Bucureşti

Un cetăţean nigerian, pe numele căruia autorităţile din Ungaria au emis un mandat european de arestare pentru infracţiunea de fraudă, a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi va fi prezentat, joi, instanţei în vederea confirmării mandatului european.

"Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat, în Bucureşti, un cetăţean nigerian, de 26 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de fraudă, pe numele căruia autorităţile din Ungaria au emis un mandat european de arestare", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit autorităţilor, în decembrie 2018, bărbatul ar fi indus în eroare o persoană, căreia i-ar fi promis că va călători în Ungaria pentru a achiziţiona un apartament.

"Pentru a-i câştiga încrederea, i-ar fi spus că vrea să trimită un pachet în Ungaria, pentru care persoana vătămată i-ar fi transferat, într-un cont bancar, 1.600 de euro reprezentând costul livrării. După efectuarea transferului bancar, persoana nu a mai fi putut lua legătura cu cel în cauză", arată sursa citată.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentat instanţei, în vederea confirmării mandatului european emis de Ungaria.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar