Încă doi consilieri de la Primăria Sectorului 1 au fost audiați la DNA Ploiești

Încă doi consilieri de la Primăria Sectorului 1 au fost audiați la DNA Ploiești

Alti doi consilieri locali de la Sectorul 1 Bucuresti au fost audiati, joi, la sediul DNA Ploiesti in dosarul de luare de mita care are legatura cu cel in care este urmarit penal primarul Andrei Chiliman, transmite Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres, ca la audieri s-au prezentat joi consilierii Marinela Adam si Mircea Iorgulescu, dupa ce, zilele trecute, au mai fost audiati in acelasi dosar consilierii locali Cosmin Marius Fodoroiu, Mircea Dan Stancescu, Steliana Dinu si Pavel Bogdan.

Toti cei sase au calitatea de suspecti in acest dosar, au precizat sursele citate.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, in luna iunie a anului trecut, inceperea urmaririi penale fata de Andrei Chiliman, acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata, in aceeasi cauza fiind urmariti penal si fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si Ioana Costescu, consilier personal al primarului Sectorului 1, ambii pentru constituire de grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 Bucuresti, pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat de presa emis la acel moment de DNA, inca din 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Moisescu a fost constituit un grup infractional organizat, compus din acesta, Ioana Costescu, Andrei Chiliman si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie si asimilate acestora, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare, de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica, pe parcursul derularii contractelor incheiate cu primaria.

"Suspectul Moisescu coordona grupul infractional, solicita si incasa comisioanele, respectiv dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, suspectii Costescu si Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar inculpatul Andrei Chiliman, prin prisma atributiilor conferite de functia sa, garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si ulterior, pe parcursul derularii acestora. Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale, in modalitatea descrisa mai sus, au fost impartiti intre suspectii Moisescu, Costescu, Brad, Chiliman si filiala unui partid politic, in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv - filiala sector 1", sustin procurorii.

DNA arata ca diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Potrivit surselor judiciare citate, noul dosar care ii vizeaza pe cei sase consilieri locali ar avea legatura cu acest procent de 15% care ar fi fost dat ca mita unor functionari, inclusiv consilieri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski