Încă o demitere la vârful Armatei Rusiei!/Generalul-colonel Alexandr Juravlev, „Măcelarul din Alep”, comandantul Districtului Militar de Vest, a fost înlocuit din funcție

Încă o demitere la vârful Armatei Rusiei!/Generalul-colonel Alexandr Juravlev, „Măcelarul din Alep”, comandantul Districtului Militar de Vest, a fost înlocuit din funcție

Comandantul Districtului Militar de Vest al Armatei ruse a fost schimbat din funcție, scrie RBC , citată de Reuters . Rusia a suferit o serie de răsturnări de situație dureroase în ultimele săptămâni în războiul din Ucraina.

În locul generalului-colonel Alexandr Juravlev a fost numit generalul-locotenent Roman Berdnikov, precizează sursa RBC, care prezintă date din Registrul de stat unificat al persoanelor juridice.

„Generalul-locotenent a condus comanda Districtului Militar de Vest (ZVO), anterior districtul fiind condus de generalul-colonel Alexandr Juravlev”, rezultă din Registrul de Stat Unificat al Persoanelor Juridice la data de 2 octombrie. Informația privind schimbarea comandantului ZVO a fost confirmată de o sursă RBC familiarizată cu schimbările de personal.

Pe site-ul web al Ministerului Apărării, Zhuravlev figurează în continuare ca șef al Districtului Militar de Vest , iar Berdnikov este comandantul Armatei 29 de arme combinate.

Sursa foto: mil.ru " data-medium-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/10/da-1-300x183.jpg" data-large-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/10/da-1.jpg" data-ll-status="loaded" /> Sursa foto: mil.ru – Roman Berdnikov

Berdnikov a fost anterior comandantul formațiunii de arme combinate a Districtului Militar de Est, apoi a comandat un grup de trupe rusești în Siria. În 1991 a absolvit Școala Militară Suvorov din Kiev. În 2020, a fost promovat la gradul de general-locotenent.

Zhuravlev este originar din regiunea Tiumen. În 2010, a fost numit comandant al Armatei de Arme Combinate a Districtului Militar Volga-Urals, iar în 2013, comandant adjunct al Districtului Militar Central. Din mai 2015 – șef de stat major și prim-adjunct al comandantului Districtului Militar Sud.

În perioada 2016-2018, a comandat o grupare a Forțelor Armate Ruse în Siria, iar din noiembrie 2017 este comandant al Districtului Militar de Est.

Zhuravlev a devenit șeful forțelor din Districtul Militar de Vest în toamna anului 2018. În același an, prin decret al președintelui rus Vladimir Putin, i s-a acordat titlul de Erou al Rusiei. În timpul serviciului său, militarul a primit și alte distincții de stat, inclusiv Ordinul Meritul pentru Patrie, gradul IV, și medalii ale aceluiași ordin de gradul I și II.

În luna mai, după cum a raportat Ministerul Apărării, Zhuravlev a înmânat distincții militarilor pentru că au dat dovadă de curaj și eroism în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante