Indignare şi proteste în Israel după ce o adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbaţi

Indignare şi proteste în Israel după ce o adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbaţi

Mii de israelieni au ieşit în stradă după ce o fată de 16 ani, aflată în vacanţă în staţiunea israeliană Eilat, ar fi fost violată de 30 de bărbaţi în timp ce se afla în stare de ebrietate, scrie Adevărul .

Victima a relatat în plângerea depusă la poliţie că unul dintre bărbaţii implicaţi în violul de grup a abordat-o a doua zi şi s-a oferit să-i transmită clipuri cu relaţiile sexuale.

„A doua zi unul din tineri m-a abordat şi mi-a spus că are filmări. M-a întrebat dacă vreau să mi le trimită, dar n-am putut face faţă la asta”, a spus victima poliţiei.

Una din prietenele victimei a relatat că aceasta s-a certat cu unul dintre suspecţi, potrivit Times of Israel, care citează agenţia de ştiri Ynet. Potrivit unor martori, bărbaţii ar fi format o coadă la uşa camerei fetei şi au intrat pe rând.

Proprietarul hotelului spune că a predat poliţiei înregistrările de pe camerele de securitate şi că nu există dovezi ale unui grup atât de mare de persoane la uşa fetei.

Televiziunea Channel 12 a relatat că adolescenta a mers în staţiune cu o prietenă şi acolo s-au alăturat unui grup de cunoscuţi ai acesteia. Au băut împreună şi la un moment dat au a revenit în camera de hotel. 

Doi bărbaţi au fost arestaţi până în acest moment, unul dintre ei după ce au fost descoperite mesaje pe telefon între el şi fată. El a negat că este cel care a comunicat cu fata. Suspectul spune că peste 30 de bărbaţi au întreţinut relaţii sexuale cu fata, dar acestea nu au avut loc sub constrângere, ci că aceştia au aşteptat la uşa camerei şi au fost chemaţi pe rând de fată.

Potrivit raportului poliţiei prietena fetei a încercat să sară în ajutorul ei, dar nu a reuşit. Unul dintre bărbaţi a spus că e medic şi vrea să o ajute pe fata care pierduse controlul asupra propriului corp. El „ a profitat de ea”, spune prietena adolescentei explicând că aceasta nu se putea apăra.

Premierul israelian s-a declarat şocat şi a cerut anchetarea celor vinovaţi. Identitatea celor doi suspecţi arestaţi nu a fost făcută publică - se ştie că este vorba de doi israelieni.

„Este şocant, nu există alte cuvinte pentru asta. Nu este doar o crimă împotriva fetei, ci a umanităţii şi trebuie pedepsită exemplar”, a spus acesta.

Ministrul apărării Benny Gantz a condamnat la rândul său presupusul atac.

„Ancheta poliţiei este în curs, dar e important de transmis un mesaj celor care au participat sau au fost martori la acest caz sau la altele. Singurul lucru pe care îl puteaţi demonstra este măsura depravării şi imoralităţii voastre”.

El a transmis un mesaj victimei: „Sunt alături de tine, nu eşti singură”.

Peste 30 de proteste au izbucnit în Israel. 1.000 de persoane s-au adunat la Tel Aviv pentru a o susţine pe adolescentă. 

Potrivit siteului Haaretz, din cele 1.250 de plângeri de viol în grup şi  atacuri sexuale adresate Asociaţiei Centrelor de criză în materie de viol în ultimii cinci ani, doar 84 au fost anchetate, adică circa 7% din cazuri.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria